Darıca Millet Bahçesi 3. Etap’ta dur durak yok

Darıca Millet Bahçesi 3. Etap projesini dur durak demeden yükseliyor.

Kocaeli Yayın: 10 Nisan 2023 - Pazartesi - Güncelleme: 10.04.2023 11:53:00
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

İnşa ettiği ‘Millet Bahçeleri’ ile kent genelinde kişi başına düşen yeşil alan miktarını artıran Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, hizmette sınır tanımıyor.

Bu kapsamda sosyal donatıları, yeşil alanları, yürüyüş ve bisiklet yolları ile Gebze bölgesinin buluşma noktası olan Darıca Millet Bahçesi, yeni etabıyla göz kamaştıracak. Şehit Er Gökhan Hüseyinoğlu Sahil Parkı ile başlayan, 2. etabıyla da Darıca ile Eskihisar’ı sahilden birleştiren Darıca Millet Bahçesi, Büyükşehir’in 3. etap projesi ile daha da genişleyerek bölge sakinleri ve Kocaelililerin hoşça vakit geçirebileceği alanlardan biri haline gelmeye devam edecek. 3. etapta şu an 180 dönümlük arazi üzerinde projelendirilen Millet Kıraathanesi inşası devam ediyor.

 

YAKINDA KABA İNŞAAT BİTİYOR

Yeşil alan, peyzaj ve sosyal donatıların yer aldığı şekilde projelendirilen Darıca Millet Bahçesi 3. etap çalışmaları Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı kontrolünde doludizgin ilerliyor. Ekipler, önümüzdeki günlerde Millet Kıraathanesi inşasında son tabliye betonunu dökecek. Böylece yapıyı taşıyan iskelet sistemi olan karkas inşaat bitmiş olacak. Bina içerisinde şu an elektrik tesisatının döşenmesinde tercih edilen kablo tavalarının montajını yapan ekipler ardından havalandırma tesisatı işlemine başlayacak.

 

600 TONLUK SU DEPOSU

Yoğun bir tempoda çalışan Büyükşehir ekipleri, kafeterya binasının kiriş ve kolonlarının atölye ortamında yapılan çelik imalatlarının yakın zamanda montajına başlayacak. Ayrıca projede yer alan Türk İslam Bahçesi ile Gülistan Bahçesi’nin taş duvarları tamamlandı. Bayram sonrasında zemin taban betonları dökülecek. 600 tonluk su deposunun kazısının yapıldığı ve ardından grobetonunun döküldüğü projede çevre yolları ve otopark çalışmaları plan dahilinde devam ediyor.

 

DİNLENME ALANLARI

Darıca Millet Bahçesi’nin cazibesine cazibe katacak olan 3. etap projesinde Millet Kıraathanesi ve Meydanı, Giriş ve Karşılama Meydanındaki yansıma havuzları ve dinlenme alanları, Türk İslam Bahçesi, Koku Bahçesi, Gülistan, Oturma Alanları, Yürüyüş Yolları, Bisiklet Yolları, Dinlenme Alanları ve bin 110 araçlık otopark yer alacak.

 

KÜTÜPHANE HER YAŞA HİTAP EDECEK

3 bin 260 metrekare alanda vatandaşlara kapısını açacak olan Millet Kıraathanesi’nde ise 300 kişilik yetişkin kütüphanesi, 80 kişilik çocuk kütüphanesi, 160 kişilik çok amaçlı salon, kafeterya, toplantı salonu, workshop alanı ve açık hava kitap okuma alanları bulunacak.

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.