Sivaslılar İftarda Buluştu!

Kocaeli ve Çevresinde bulunan Sivaslılar, Sivaslı bürokratlar ve iş insanları Gebze Sivas Dernekler Birliği tarafından düzenlenen iftar programı için bir araya geldi.

Gebze Yayın: 31 Mart 2023 - Cuma - Güncelleme: 31.03.2023 22:17:00
Editör -
Okuma Süresi: 6 dk.
Google News

 Düzenlenen iftar yemeğine Sivaslı olan ve çeşitli siyasi partilerden aday adayı olan siyasiler de davet edildi.

Gebze Merkez Prime Hastanesi Başhekimi Dr. Hakan Höbek himayesinde, Sivas Dernekler Birliği tarafından organize edilen iftar programı ilgi gördü. Dernek Başkanı Hamit Kuş her yıl geleneksel olarak düzenlenen iftar programını bu yıl ülkemizde yaşanan deprem felaketi nedeniyle daraltılmış bir şekilde yapıldığını, Sivaslıların ana yardımlarının deprem bölgesine gıda, hijyen ve konteyner olarak gönderildiğini söyledi.

 

KİMLER KATILDI?

Düzenlenen iftar programına; Gebze Kaymakamı Mehmet Ali Özyiğit, Şile Kaymakamı Nebi Kaya, Çayırova Kaymakamı Ahmet Önal, Güzeller OSB Başkanı Adem Ceylan, Gebze Cumhuriyet Başsavcısı Erdal Kuruçay, Gebze emniyet Müdürü Adil uğur Bilgisi, Kocaeli Üniversitesi Rektörü Dr. Zafer Cantür, GTO Başkanı Abdurrahman Arslantaş, Çayırova emniyet Müdürü Tuncer Aldemir, Emniyet Müdürü Taşkın Tuncer, Şahin Medya Grubu Yönetim kurulu Başkanı Kaşif Şahinkesen çok sayıda bürokrat, STK başkanı, iş insanı Kocaeli Sivaslılar Dernek Başkanı Kadir Zortaş. MHP Kocaeli Aday adayı Yunus Emre Kurt, AK Parti aday adayı Muhammet Emre Genç, TİP adayı İbrahim Karslı, Gelecek Partisi aday adayı Alican Karakaya Sivas Derneklerinin onursal Başkanı Bahattin Zile, Çayırova Sivaslılar Dernek Başkanı Yunus Kale de iftar yemeğine iştirak etti.

 

KUŞ TEŞEKKÜR ETTİ

İftar programının ardından Dernek Başkanı Hamit Kuş Programa ev sahipliği yapan Dr. Hakan Höbek’e, iş insanı Güzeller OSB yönetim kurulu başkanı Adem Ceylan’a teşekkür ederek başladı. Hamit Kuş şunları söyledi;

Yaşadığımız deprem gerçeğini unutmamak gerekir. Yüzyılın depreminde binlerce canımızı kaybettik. Allah hepsine rahmet eylesin. Yaralı olanlara acil şifalar versin. Yüce yaradan bu aziz milletimize bir daha böyle bir felaket vermesin acı yaşatmasın. Onları hiçbir zaman yalnız bırakmadık, yalnız bırakmayacağız. Millet olarak bu yaramızı birlikte saracağız.  Bugün Ramazan ayının manevi ikliminde gurbette bir Sivas dayanışması ile bir arada olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Ne mutlu bize ki Sivas’ımızdan kilometrelerce uzakta bulunduğumuz bu ortamda Sivas’ı adeta yaşıyor ve yaşatıyoruz. Bir yanımda Sivas’ın değerli bürokratları, bir yanda iş insanları, diğer yanda uzunca bir zamandan beri yol arkadaşlığı yapmış yürekleri Sivas sevdası ile çarpan gardaşlarımız var. Allah hepinizin sayılarını artırsın inşallah.

 

ÖNEMLİ ADIMLAR ATTIK

Tarihin beşiği, Selçuklu ’nun başkenti, Osmanlı’nın Sancağı, Mustafa Kemal Atatürk’ün gözbebeği, Cumhuriyetin temellerinin atıldığı, hatta ilk başkenti olan şehirdir Sivas! Bunun için sultan şehirdir.  Sivaslı gittiği her yerde Sivas’ı en iyi şekilde temsil eder. Sivaslı kadirşinastır gözü gönlü toktur. Doğduğu topraklar kadar karnını doyuran ona kucak açan topraklara da sahip çıkar. İşte bugün Kocaeli’nde görev yapan yüreği vatan millet sevdası ile dolu olan gardaşlarımızla birlikteyiz.

Bir araya gelmişken biraz da çalışmalarımızdan bahsetmek istiyorum. Derneğimiz Sivas ile Gebze Ticaret Odası arasında köprü vazifesi olmuş, Sivas Ticaret ve Sanayi Odası ile Gebze Ticaret Odası kardeş kuruluşlar olarak iş birliği anlaşması imzalamıştır. Aynı zamanda Gebze Güzeller OSB ile Sivas 1.OSB arasında Kardeş OSB Protokolü anlaşmasına imza atılmıştır. Bu önemli ve başarılı çalışmada bize destek olan Gebze Ticaret Odası başkanı Nail Çiler ile Güzeller OSB yönetim kurulu başkanımız sayın Âdem Ceylan’a da ayrıca teşekkür etmek gerekir. Önümüzdeki süreçte Gebze iş insanları ile Sivas’ı buluşturup, yine Sivaslı iş adamaları ile birlikte çok sayıda projeye hep birlikte imza atacağız. En büyük hedeflerimizden birisi de Sivas Dernekler Birliği’nin kendi binasına ve kültür merkezine kavuşturulmasıdır. Bu konuda da çalışmalara başladık. Yiğidolar kendilerine yakışanı mutlaka yapacaktır.  Hepinize doya doya Sivas’ı yaşadığımız şu manevi iklimin havasında tek tek teşekkür ediyorum. İyi ki varsınız. Bürokrasiden, iş dünyasına, siyaset içerisinde yer alanlara, net bir şekilde aynı kilimin tüm motifi olmaktan onur ve gurur duyan Sultan şehrin yiğit insanlarına Allah gücünüzü ve başarınızı artırsın diyorum. Hoş geldiniz sefalar getirdiniz. Birliğiniz daim yolunuz hep açık olsun. Katılımlarınızdan dolayı ben ve yönetim kurulu adıma teşekkür ediyorum.”

 

HÖBEK: 30 YILDA ÇOK ADIMLAR ATTIK

Hamit Kuş’un konuşmasının ardından iftar yemeğine ev sahipliği yapan Dr. Hakan Höbek de teşekkür konuşması yaptı. Katılımdan büyük mutluluk duyduğunu belirten Höbek, “30 yıl önce temelini arkadaşlarımızla birlikte attığımız bu dernek bugün çok mesafe katederek Kocaeli’nin sosyal ve kültürel hayatına büyük katkı sunmuştur. Biz bu nedenle büyük gurur duyuyoruz. Bugün Sivas’ın yetiştirdiği birbirinden değerli bürokrat ve iş insanları ile birlikteyiz. Hepsi Kocaeli’nin gelişmesine katkı sunan değerli hemşerilerimiz. Hepimiz yaşadığımız bu kente hizmet ediyoruz. Gurbette gösterdiğimiz bu dayanışma için katılımcıların tümüne teşekkür ediyorum” dedi. Dr. Höbek’in ardından Güzeller OSB Yönetim Kurulu Başkanı Âdem Ceylan’da kısa bir teşekkür konuşması yaparak, “Sivaslıların dayanışması her platformda artarak devam edecek şeklinde konuştu.

İftar yemeğine iştirak eden bürokratlar da kısa konuşmalar yaparak programa katılanları selamladı ve iftara katılmaktan büyük mutluluk duyduklarını ifade ettiler.

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.