Gebze'de 15 Eylül'den Sonra Açılış Bayramı Yaşanacak

Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz bugün Güzide Kalealtı Cafe&Restoran’da basın toplantısı düzenledi.

Gebze Yayın: 19 Ağustos 2023 - Cumartesi - Güncelleme: 19.08.2023 06:21:00
Editör -
Okuma Süresi: 4 dk.
Google News

Düzenlenen basın toplantısına Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz’ün yanı sıra belediye başkan yardımcıları Dursun Ali Arslan ve Mehmet Dinç ile birim müdürleri hazır bulundu. Gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz, “Bu tesiste ilk toplu yemeği sizlere ikram etmiş oluyoruz. En son mart ayında sizlerle bir araya geldik. Gebze’de ne oluyor ne bitiyor bu dönem içerisinde mart ayından bu tarafa sormak gerek soramadığınız veya bilgi almak isteyip de merak ettiklerimiz konusunda bugün bir aradayız. Öncelikle bu tesis Gebze'mize hayırlı olsun.

 

ZOR BİR SÜREÇTEN GEÇTİK

İnsanlarımız Gebze'de hiçbir tane sosyal tesis yok diye serzenişte bulunurdu. Kent meydanında bir restoran, bir kafe daha sonra balık restoranı açtık. Makul şartlarda hem de en iyi standartları, en düzgün standartları insanımızın hizmetine sunacağız. Bunu söylerken Asla ve asla bir Gebze'deki restorancı kardeşlerimize, kafelere rakip gibi bir şey asla olamaz. Mart ayından bu döneme kadar 6 Şubat depremi vardı. Hatay'da en uzun görev yapan belediye başkanı olarak orada hizmet sunduk. Belediye başkanları olarak bu dönem karşımıza pandemi çıktı. İki yıl boyunca pandemi şartlarında normal rutin belediyeciliğin dışında sadece sağlığın, hijyenin ve normal kamu düzeninin yürütülmesine dönük öncelikler yer aldı. Bir yılı aşkın çalıştıktan sonra da deprem meydana geldi. Normal şartlar altında bir buçuk iki yıl bir görev yapmış olduk” dedi.

 

 

ADAYLIK MESELESİ GENEL MERKEZİN TAKDİRİNDE

Belediye başkanı Zinnur Büyükgöz yaptığı konuşmanın ardından sorular bölümüne geçildi. Gebze Belediyesi’nin anket yaptırıp yaptırmamasıyla ilgili olarak Başkan Zinnur Büyükgöz, “14-28 Mayıs seçim sonuçları yüzde yüzlük bire bir yeni bir ankettir. O anket sonuçları masada. Yerel yönetimlerde bu ne kadar etkilenir? Aday ne kadar etkiler? Değişir, değiştirir bu zaten süreç içerisinde ortaya çıkacaktır. Hiç kimse kendi başına aday olma kararını vermiyor. Hiç kimse kendi aday onurunu, onayını da vermiyor. Siyasi hayatımızda şahıs olarak geliş yolumuz belli. Biz görev istenmez, verilir, düsturuyla yaşayan bir siyasi geçmişimiz var. Bu millet bize 31 Mart akşamına kadar bu görevi en güzel şekilde yapacaksın, bizi en güzel şekilde hakka, hukuka, adalete uygun şekilde temsil edeceksin diye görev verdi. Benim birinci sorumluluğum 31 Mart akşamına kadar bunu sürdürme. Tekrar aday gösterilip gösterilmemesi, tekrar aday olarak değerlendirilmesi genel merkezin meselesi. Dediğim gibi biz de o tür şeylere kafa yoracak veya vakit alacak bir şeyimiz yok” dedi.

 

SEÇİM BEYANNAMEMİZİ YERİNE GETİRİYORUZ

Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz seçim beyannamesiyle ilgili olarak sorulan soruya ise, “Seçim beyannamemizde olup da dokunmadığımız hiçbir başlık kalmadı. 15 Eylül civarında sizlerle beraber olacağız. Orada da hizmette dört yıl sunumunu sizlere takdim edeceğiz detaylı bir şekilde orada da aktaracağım. Seçim beyannamesinde ne vardı ne yoktu ne oldu ne olmadı, fazlaları ne var ne yok dört yılı değerlendiren sunum programında tekrar beraber olacağız. Gebze'ye vefa borcumu, Gebze'ye minnet duygularımı değiştirmedim. Değiştirmem de mümkün değil. O zaman Gebze'de bundan sonraki süreçte neler yapılmalı? Ana başlıklarıyla bir şey hazırlayıp bırakıp gitmiş olurum” dedi.

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.