GTÜ öğrencilerinin İHA başarısı

ODTÜ tarafından düzenlenen Dikey Kalkış İniş -İHA Tasarla, Yap, Uçur uluslararası METU VTOL’23 Yarışması’nda, GTU-MERLİN Takımı 4. oldu.

Gebze Yayın: 07 Aralık 2023 - Perşembe - Güncelleme: 07.12.2023 13:44:00
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Gebze Teknik Üniversitesi(GTÜ) Havacılık ve Uzay Kulübü(HUK) bünyesinde bulunan GTU-MERLİN Takımı, Ankara'da gerçekleştirilen “METU-VTOL” yarışmasında 19 takım arasından 4. sırada yarışı tamamladı. HUK’un ilk defa katıldığı, bu yıl 7.si düzenlenen ve Amerikan havacılık şirketi Boeing sponsorluğundaki METU-VTOL yarışmasında GTU-MERLİN raporlama aşamasını 1.'likle tamamlayıp finalist oldu ve finalde 4.'lük elde etti. Ayrıca GTU-MERLİN Takımı, 3 etaptan oluşan uluslararası yarışmanın ilk etabında en çok tur atan, ikinci etabın da ise görev gereği en çok su taşıyan iki takımdan biri olma başarısı gösterdi.

Orta Doğu Teknik Üniversitesi(ODTÜ) tarafından düzenlenen VTOL Yarışması’na GTÜ Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi Uçak Mühendisliğinden 3. sınıf öğrencisi Eren Kalyoncu, 2.sınıf öğrencileri Göktuğ Tozlu, Burak Akçay, 1.sınıf öğrencisi Kerim Selim Turan, GTÜ Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliğinden 1.sınıf öğrencisi Semih Tiryakiol, Malzeme Bilimi ve Mühendisliğinden 1.sınıf öğrencisi Ebeda Beşdok, Elektronik Mühendisliğinden 3.sınıf öğrencisi Hamza Hanedar, 2.sınıf öğrencisi Oğuzhan Dik, Bilgisayar Mühendisliğinden 2.sınıf öğrencisi Ahmet Acıkök, 1.sınıf öğrencisi Alperen Söylen, Fizik Bölümünden 4.sınıf öğrencisi Hacer İpek katılım gösterdi.

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.