Şamdan'lı Milli Takım Avrupa Şampiyonası’na Hazırlanıyor!

Türkiye Karate A Milli Takımı, Darıca Belediyesi’nin Milli Teknik Direktörü Adnan Şamdan ve Milli sporcusu Eray Şamdan nezaretinde kamp çalışmalarına başladı.

Spor Yayın: 24 Şubat 2023 - Cuma - Güncelleme: 24.02.2023 14:17:00
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

 Aynı zamanda Darıca Eğitim ve Spor Kulübü Teknik Direktörü olan Adnan Şamdan’ın Teknik Kurul başkanlığını üstlendiği A Milli Karate Takımı kamp kadrosunda Olimpiyat ikincisi ve Dünya Şampiyonu Milli Sporcumuz Eray Şamdan da yer alıyor. 18 Şubat tarihinde Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde kampa giren Milli sporcular, 18 Mart’a kadar burada hazırlıklarını sürdürecek.

 

HEDEF AVRUPA ŞAMPİYONASI

22-26 Mart tarihleri arasında İspanya’da yapılacak Avrupa Şampiyonası hazırlıklarının startını veren A Milli Takım, kamp sürecinde kadroyu da şekillendirecek. Aday kadroda yer alan isimler arasından yapılacak seçmeler sonucu A Milli Takım’ın Büyükler Avrupa Şampiyonası belli olacak. Erkekler 60 kilogram kategorisinde yer alan Milli Sporcumuz Eray Şamdan da seçmeleri kazanarak kariyerinin 9. Avrupa Şampiyonluğu için tatamiye çıkacak. Teknik Direktör Adnan Şamdan ve ekibi Şampiyonada takım halinde Avrupa Şampiyonluğu hedeflediklerini açıkladı.

 

ŞAMDAN: ‘ÜZERİMİZE DÜŞENİ YAPACAĞIZ’

Şamdan Türkiye’nin zor günler yaşadığı bir süreçte sportif başarılarla ülkemizin yüzünü bir nebze de olsun güldürmek istediklerini ifade ederek, “Ardı ardına gelen depremlerle yüreğimiz enkaz altında kaldı. Yaralarımızı sarmak için canla başla mücadele eden herkese teşekkürü borç biliriz. Afet bölgesinde ne yazık ki çok sayıda Antrenör arkadaşımız ve sporcumuz enkaz altında kaldı, kimisi hayatını kaybetti, kimisi yaralandı. Birçoğu da maalesef evinden oldu. Yüreğimiz kan ağlasa da ülkemizin ayağa kalkması için bizde üzerimize düşeni yapmak zorundayız. İspanya’da yapılacak Avrupa Şampiyonası’nda al bayrağımızı göndere çekerek biraz olsun moral kazandırmak istiyoruz.” dedi.

 

BAŞKAN BIYIK BAŞARILAR DİLEDİ

Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık da milli takıma başarılar dileyerek “Türkiye olarak asrın felaketinde yüreğimiz yandı. Darıca Belediyesi olarak de deprem bölgesine yaraları sarmak için canla başla çalışıyoruz. Bu zor günlerde en çok ihtiyacımız olan şey bir nebze de olsa bizlere tebessüm ettirecek güzel haberler duymak. Kulübümüzün de antrenörü olan Milli Takım antrenörü Adnan Şamdan hocamız ve milli sporcumuz Eray Şamdan başta olmak üzere tüm sporcularımıza başarılar diliyorum. İnanıyorum ki kazanacağımız madalyalar bizlere ileriye yönelik umut olacak” diye konuştu.

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.