Halk Meclisi Tepemanayır ve Ahatlı’da Kuruldu

Mahallelerdeki Halk Meclisi toplantılarına ara vermeden devam eden Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz son olarak ilçenin kırsal mahallelerinden Tepemanayır ve Ahatlı sakinleriyle bir araya geldi.

Gebze Yayın: 13 Kasım 2023 - Pazartesi - Güncelleme: 13.11.2023 16:12:00
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz, mahallelerdeki Halk Meclisi toplantılarına ara vermeden devam ediyor. Vatandaşların istek, talep, belediye hizmetlerine yönelik önerilerini ilk elden belediye başkanına iletebildiği Halk Meclisi toplantılarının son adresi Ahatlı ve Tepemanayır mahalleleri oldu. Göreve geldiği günden bu yana mahallelerde ve ilçe genelinde gerçekleştirdiği çalışmalara yönelik slayt eşliğinde sunum gerçekleştiren Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz,“Göreve geldiğimiz günden bu yana Gebze’mize layıkıyla hizmet etmek için canla başla çalıştık. Bugün geldiğimiz noktada neler yaptığımızı her vatandaşımızın bilmesi gerektiğini düşünüyorum. Bizler Gebze’yi sağlama aldık dedik. Peki Gebze’yi hangi çalışmalar ile sağlama aldık.

 

YENİ OKUL ALANLARI KAZANDIRDIK

Bunları sizler için sekiz başlıkta topladık. Mülkiyet sorunları Gebze’nin en büyük sorunlarından biri olarak karşımızda duruyordu. Peki nedir mülkiyet hakkı. Bizler bir okul, bir hastane yapmak istediğimizde öncelikle bu hizmeti gerçekleştireceğimiz bir yere ihtiyacımız var. Bu nedenle kamulaştırma işlemleri ile hizmetlerimizin önündeki engelleri kaldırdık. Bu çalışmalar ile 36 adet okulun, 24 caminin mülkiyet sorununu çözdük. Bunlar bugünün sorunları mı hayır bunlar geçmiş 50 yılın, 100 yılın sorunları. Bu alandaki bir diğer çalışma ise Adem Yavuz Mahallesi’nde 24 yıldır devam eden mahkemeyi sonuçlandırarak o vatandaşlarımızı da tapularına kavuşturduk.

 

OTOYOL BAĞLANTI SORUNUNU ÇÖZDÜK

Araç filomuzu yeniledik. Bir diğer büyük çalışmamız ise; Kuzey Marmara Otoyolu. Kuzey Marmara Otoyolu’nun Gebze çıkışı yoktu biliyorsunuz. Projede olmasına rağmen kamulaştırma maliyeti nedeniyle projeden çıkartılmış. Bizler göreve geldiğimizde tüm çalışmaları gerçekleştirerek bu sorunu da çözmüş olduk. Üst yapı çalışmalarında ise İlyas Bey Sağlıklı Yaşam Merkezi. Bugünkü maliyeti 300 milyon lira. Burası biliyorsunuz eski devlet hastanesi. İçerisinde tüm sağlık birimlerinin taşınacağı bir merkez inşa ettik. Güzide Sosyal Tesisleri.

 

GEBZE’YE GÜZİDE TESİSLER KAZANDIRDIK

Gebzeli vatandaşlarımızın en çok şikayet ettiği konulardan bir tanesi de edilirdi. Oturup yemek yiyebilecek, kahve içebilecek tesislerin olmaması idi. Bu şikayetlere kulak vererek vatandaşlarımızın isteklerini yerine getirecek tesisler açtık. 6 farklı noktada ve farklı konseptleriyle Güzide Sosyal Tesislerimiz şu anda vatandaşlarımızın hizmetinde” ifadelerini kullandı. Sunumunun ardından mahalle sakinlerinin sorularını da cevaplayan Başkan Büyükgöz, katılımlarından ötürü vatandaşlara teşekkür etti. 

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.