Başkan Büyükgöz kent buluşmalarını sürdürüyor

Gebze’deki hemşeri ve kültür derneklerinin yanı sıra sivil toplum kuruluşlarının yöneticilerini, üyelerini kent buluşmaları toplantılarında ağırlamayı sürdüren Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz’ün son konukları Ordulular ve Gebzeliler oldu.

Gebze Yayın: 04 Ocak 2024 - Perşembe - Güncelleme: 04.01.2024 12:18:00
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz, ilçedeki hemşeri ve kültür derneklerinin yanı sıra sivil toplum kuruluşlarının yöneticilerini, üyelerini kent buluşmaları toplantılarında ağırlamayı sürdürüyor. Arapçeşme Bilim Sanat Merkezi toplantı salonunda düzenlenen kent buluşmalarının son misafirleri Ordulular ve Gebzeliler oldu. Düzenlenen 2 ayrı programda ‘Sağlam İşler Yaptık Gebze’yi Sağlama Aldık’ mottosuyla ilçeye kazandırılan projelere ilişkin bilgilendirmeyi hazırlanan slayt gösterimi eşliğinde yapan Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz, “Beş yıl önce sizler bizlere bir görev tebliğ ettiniz, emanet teslim ettiniz.  Bu kenti kaynaklarıyla, imkanlarıyla her türlü sorumluluğu sana veriyoruz ve ekibinle birlikte bize hizmet edecek; beş yıl sonra bizlere hesap vereceksin dediniz. İşte o beş yıl doldu. Bizlerde bu beş yılda neler yaptık bu akşam sizlere onları anlatacağız. ’Sağlam İşler Yaptık Gebze’yi Sağlama Aldık’ diye bir cümle kurduk. Bazılarınız içinden bu cümlenin bir karşılığı var mı bu cümlenin altı üstü dolu mu diye sorabilirler. Gelin Gebze’yi nasıl sağlama almışız hep beraber bakalım. Bu kentin kronikleşmiş bazı sorunları vardı.

 

 

KAMULAŞTIRMA ÇALIŞMALARI

Bunlar geçmiş elli yıldan yüz yıldan kalan sorunlardı. İşte bizler işe bu sorunları temizlemekle işe başladık. Öncelikle bir milyar lira civarında kamulaştırma yapmışız. Bize ne milli eğitimin sorunlarından dememiş, 42 okulun kamulaştırma sorununu çözmüş ve İlçe Milli Eğitim’e teslim etmişiz. Diğer taraftan 24 camiinin mülkiyet sorununu çözmüşüz. Hepinizin yakinen konuştuğu bir diğer sorun olan Çoban Mustafa Paşa Camii yanında bulunan ve otopark olarak kullanılan arazi. Orayı da kamulaştırmış ve bu kente 8 tane sağlık tesisinin mülkiyet sorununu çözmüşüz. Bizler geçmişe dair ne sorun varsa onların üzerine gitmiş ve temizlemeye devam etmişiz” ifadelerini kullandı. 

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.