Darıca'da Seçim Öncesi Kirli Siyaset

CHP Darıca İlçe Örgütü tarafından seçimlere 4 gün kala yapılan hamle vatandaşlardan tepki topladı. İsimsiz ve logosuz bir şekilde iftiralarla dolu broşür bastırıp esnafa dağıtan partililere bazı esnafların tepki gösterdiği öğrenildi.

Siyaset Yayın: 10 Mayıs 2023 - Çarşamba - Güncelleme: 10.05.2023 18:08:00
Editör -
Okuma Süresi: 5 dk.
Google News

Darıca Belediyesi kısa bir süre önce takas yöntemiyle Termal Gruba hisse devrederek belediye bütçesine 155 Milyon TL’lik önemli bir kaynak oluşturmuştu. Darıca halkına daha iyi hizmet üretebilmek adına yapılan bu uygulama taraflı tarafsız herkesin takdirini kazanırken CHP gurubu ise siyaseten duruma karşı çıkmıştı.

 

CHP’Lİ MECLİS ÜYELERİ GİZLİ BROŞÜR DAĞITTI

Olayı yargıya taşıyan CHP, konuyu seçim malzemesi yaparak seçime son 4 gün kala kirli bir operasyona dönüştürdü. CHP’li bazı isimler ve özellikle de CHP’li meclis üyeleri tarafından dağıtılan ve iftiralarla dolu olan broşürde Darıca Belediyesi’nin arsa sattığı yalanı ortaya atıldı. Logosuz ve kim tarafından basıldı belli olmayan ama CHP’liler tarafından dağıtılan broşürler büyük tepki topladı. Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık’ın “arsa satışı yapmadık” şeklindeki açıklamasına rağmen yapılan bu broşür hamlesinin tepki topladığı belirtildi. Bazı esnafların da broşür getirenlere tepki gösterdiği öğrenildi. Her seçim döneminde kavgasız ve örnek bir seçim atmosferinin olduğu Darıca’da bu ortama gölge düşürmeye çalışanları eleştiren vatandaşlar da yapılan bu hareketin Darıca’ya yakışmadığını söylediler.

 

 

BAŞKAN BIYIK AÇIKLAMA YAPTI

Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık da sosyal medyadan yaptığı açıklamada duruma tepki gösterdi ve şu açıklamayı yaptı: “Yalan üretme merkezi gibi çalışan CHP zihniyeti, kendi yalanlarına vatandaşlarımızı da alet etmeye çalışıyor. Termal Grup’a hisse satışını tüm yönleriyle şeffaf bir şekilde basın toplantısında ve canlı yayında da anlatmamıza rağmen gizli bir şekilde broşür bastırıp Darıca halkına dağıtanları  vatandaşlarımızın vicdanına havale ediyoruz. FETÖ taktikleriyle milletimizin kafasında acaba bir soru işareti oluşturur muyuz diye kirli planlar yapanlar her zaman olduğu gibi yine gereken dersi pazar günü sandıkta alacaktır. Biz bu asılsız ve iğrenç iddiaları ortaya atanlar gibi rüşvet pazarlığına girmedik. Kendi belediye başkan adayınız ve ilçe başkanınız birbirini rüşvet almakla suçlarken ve parti disiplin kurulunuz soruşturma başlatıp ceza verirken bizler Darıca halkına nasıl daha iyi hizmet üretebiliriz diye çalıştık. Altını çizerek bir kez daha yineliyoruz ki arsa ve parsel satışımız olmamıştır. Tam aksine hisse üreterek belediyemize kaynak oluşturduk. Bunu da sizler gibi rüşvetle kendi cebimize değil 230 bin Darıcalı’nın adına belediyemizin kasasına aktardık. Allah’a çok şükür ki alnımız da vicdanımız da Ak.

 

KAYBEDECEĞİNİ ANLAYANLAR YALANA SARILDI

Çamur at izi kalsın anlayışıyla ürettiğiniz kendi yalanlarınıza ancak yine kendiniz inanırsınız. O attığınız çamurlar bize yapışmaz. Çünkü bizim sizler gibi rüşvetle, kirli pazarlıklarla işimiz olmaz. Bizi hırsızlıkla, çalmakla, rüşvetle suçlayamayanlar ancak arsa sattınız, belediyeyi zarara uğrattınız diyerek komik bir duruma düşüyorlar. Evet, siz de biliyorsunuz ki bizim o taraflarda bezimiz olmaz. Bu konuda hukuki süreci de başlattık. Kişi kendinden bilir işi derler. Sizinki de o hesap. Herkesi kendiniz gibi düşünerek milletimizin karşısına türlü yalanlarla çıkmanız da kaybetmenizi engelleyemeyecek. Sahada ve sandıkta kaybedeceğini gören malum zihniyetin tüm karalamalarına, tüm iftiralarına rağmen aziz milletimiz sandıkta en güzel cevabı verecektir. Çünkü en iyi hakem millettir. Terör örgütleriyle işbirliği yapanlara, iç ve dış mihraklarla kapalı kapılar ardından pazarlık masasına oturanlara, ne kadar hain, fitneci varsa hepsiyle kol kola girenlere buradan bir kez daha sesleniyoruz. Ne yaparsanız yapın, başaramayacaksınız.”

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.