Kocaelili öğrenciler bilinçli tüketmeyi öğreniyor

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Zabıta ekipleri okullarda “Zabıta ve Bilinçli Tüketici” konulu eğitim semineri düzenliyor.

Kocaeli Yayın: 25 Ekim 2023 - Çarşamba - Güncelleme: 25.10.2023 11:09:00
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Halk sağlığının korunmasından vatandaşların güvenliğine kadar birçok alanda Kocaelililerin yanında olan Büyükşehir Zabıtası öğrencileri de unutmuyor. Bu kapsamda Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı’na bağlı ekipler, 12 ilçe ve 60 okulda bilinçli tüketici farkındalığı yaratmak için eğitim semineri düzenliyor. Kartepe Derbent Ortaokulu’nda verilen eğitimde öğrencilere başta tüketicinin hakları anlatıldı.

 

TÜKETİCİ HAKLARINI ÖĞRENDİLER

Büyükşehir Zabıtası ekipleri, “6502 Sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun” kapsamında öğrencilere tüketim bilincini kazandırmak için Kartepe Derbent Ortaokulu’nda bilinçli tüketici semineri verdi. Seminerde, tüketicinin korunması kanunu, fiyat etiketi ve tarifesi, son kullanma tarihi, yasal çözüm mercileri, tüketici hakkını kullanabilmek için gerekli belgeler ve şikâyet hattı hakkında bilgiler aktarıldı.

 

BİLİNÇLİ TÜKETİCİ REHBERİ

Seminerlerde, öğrencilere bozuk veya hatalı ürün alındığında ne yapılması gerektiği hakkında da bilgi verildi. Öğrencileri tüketici hakları konusunda bilinçlendiren zabıta memurları, öğrencilerin merak ettikleri tüm soruları da cevaplandırdı. Seminerin sonunda tüm öğrencilere "Bilinçli Tüketici Rehberi" dağıtıldı.

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.