Kocaeli Valiliğinden Dilovası Açıklaması!

Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, Dilovası’nda yaşanan olaylara ilişkin basın açıklaması yayımladı. Yavuz yayımladığı basın açıklamasında: “Yabancı olanlardan 10 şahıs Kocaeli İl Göç İdaresi Müdürlüğü'ne deport edilmek üzere teslim edilmiştir.” dedi.

Kocaeli Yayın: 03 Temmuz 2023 - Pazartesi - Güncelleme: 03.07.2023 14:22:00
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ’ın sosyal medya üzerinden paylaştığı Dilovası’nda Suriyeli bir grubun Dilovası’nı karıştırdığı iddiasıyla bir paylaşımda bulundu. Ümit Özdağ konu ile ilgili yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi: “Dün gece 24.00 sularında bir grup Suriyeli sokak köpeklerine odunla vuruyor. Bunu gören Dilovallar olaya müdahale ediyor. Ardından sığınmacı grup vatandaşların evine saldırıyor. Ardından kalabalık bir grupta onlara saldırıyor. Polis olaya müdahale ediyor.”

 

YABANCI OLAN 10 ŞAHIS DEPORT EDİLECEK

Dilovası’nda yaşanan Suriyeli gerginliğine ilişkin Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, açıklamalarda bulundu. Yavuz açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “02.07. 2023 günü Dilovası ilçemizde bir hayvanın (köpek) öldürülmesi olayına sebebiyet verdiklerini düşündükleri kişiye yönelik bir gurup vatandaşımızla aralarında yaşanan tartışma ve sonrasında meydana gelen olaylara güvenlik birimlerimizce süratle müdehale edilmiştir. Olaya karışan şüpheli şahıslarla ilgili yapılan adli işlemlerin ardından, yabancı olanlardan 10 şahıs Kocaeli İl Göç İdaresi Müdürlüğü'ne deport edilmek üzere teslim edilmiştir. Evcil hayvanın (köpek) ölüm sebebinin tespit edilmesi için de numuneler alınmak suretiyle gerekli incelemeler yapılmaktadır.

 

PROAKTİF AMAÇLA YAYIMLANAN HABERLERE İTİBAR ETMEYİN
Bazı sosyal medya mecralarında yayınlanan görüntülerde yabancı uyruklu şahısların vatandaşlarımıza ait evlere saldırdığı şeklinde görüntülerin paylaşıldığı ancak bu görüntülerdeki kişilerin yabancı uyruklu şahıslar olmadığı köpeği ölen şahıs ve yakınları olduğu tespit edilmiştir. Hiçbir vatandaşımızın evine saldırı gerçekleştirilmemiştir. Gerçeğe aykırı ve provakatif amaçlı yayınlanan haber ve görüntülere itibar edilmemesi gerektiği hususu; Kamuoyunun bilgisine saygıyla duyurulur.”

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.