TAGEM' den GTÜ’ ye Proje Ziyareti

TAGEM Genel Müdürü Dr. Metin Türker, "Ülkesel Tarımsal Kuraklık Risk Haritasının Çıkarılması ve Tarımsal Kuraklığın Web-Tabanlı olarak İzlenmesi" projesi kapsamında GTÜ' yü ziyaret etti.

Gebze Yayın: 08 Şubat 2024 - Perşembe - Güncelleme: 08.02.2024 14:07:00
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Gebze Teknik Üniversitesi(GTÜ) Mühendislik Fakültesi, Harita Mühendisliği Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Ali Levent Yağcı'nın yürütücüsü olduğu, Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü (TAGEM) tarafından desteklenen "Ülkesel Tarımsal Kuraklık Risk Haritasının Çıkarılması ve Tarımsal Kuraklığın Web-Tabanlı olarak İzlenmesi" adlı projenin ara izleme toplantısı GTÜ Harita Mühendisliği toplantı odasında gerçekleştirildi.

Toplantıya TAGEM Genel Müdürü Dr. Metin Türker, TAGEM Toprak ve Su Kaynakları Araştırmaları Daire Başkanı Yüksek Mühendis Mehmet Mustafa Yeşil, TAGEM Toprak ve Su Kaynakları Daire Başkanlığı Koordinatörü Dr. İnci Tekeli ile Kırklareli Atatürk Toprak, Su ve Tarımsal Meteoroloji Araştırma Enstitüsü Müdürlüğünden Enstitü Müdürü Dr. Gürkan Güvenç Avcı ve Yüksek Mühendis Cantekin Kıvrak katılım sağladı. Söz konusu toplantıda proje kapsamında geliştirilen kuraklık portal tanıtımı yapıldı ve 2003-2023 arasında uydu görüntülerinden üretilen ülkesel tarımsal kuraklık haritaları incelendi. Toplantı sonrası, TAGEM Heyeti, GTÜ Rektörü Prof. Dr. Hacı Ali Mantar'ı ziyaret ederek proje hakkında görüş alışverişinde bulundu. 

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.