Av. Arif Aküzüm, AK Parti’den aday adayı oldu

AK Parti’nin Kocaeli’deki genç ve başarılı isimlerinden biri olan Avukat Arif Aküzüm, 14 Mayıs’ta gerçekleşecek seçimlerde aday adayı oldu.

Siyaset Yayın: 15 Mart 2023 - Çarşamba - Güncelleme: 15.03.2023 19:32:00
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın seçim kararını 14 Mayıs olarak imzalamasının ardından AK Parti’de başvuru süreci başladı. AK Parti’nin Kocaeli’ndeki genç ve başarılı isimlerinden biri olan Avukat Arif Aküzüm de milletvekilliği için aday adayı oldu. Başvurusunu AK Parti Kocaeli İl Başkanlığına sunan Arif Aküzüm’ün hafta sonu gerçekleşecek temayülden de iyi oy alabileceği ve isminin ön sıralarda çıkabileceği belirtiliyor.

 

PARTİYE GÜÇ KATAR

Önceki dönemde AK Parti Kocaeli İl Yönetiminde İl Başkan Yardımcısı olarak da görev yapan Arif Aküzüm’ün milletvekili sıralamasında partiye oy kazandıracak isimlerden biri olduğu ve sıralamaya girebileceği konuşuluyor. Aslen Karslı olan ve geçmişte Saadet Partisi ve HAS Parti’de de yöneticilik yapan Arif Aküzüm’ün genç ve eğitimli olmasıyla birlikte hem Gebze bölgesini temsilen hem de doğu kökenlilerini temsilen milletvekili sıralamasında olmasının partiye güç katacağı kulislerde dile getiriliyor. 

 

 

Av. ARİF AKÜZÜM KİMDİR?

1981 Kars doğumlu olan Arif Aküzüm, ilk ve ortaoklu Darıca’da tamamladı. Gebze’de bulunan Sarkuysan Lisesi’nden mezun olan Aküzüm, 2004 yılında Dicle Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun olduktan sonra Kocaeli Barosu’na kayıt yaptırarak serbest avukatlığa başladı. Saadet Partisi’nde ilçe yöneticisi olarak siyasete başlayan Aküzüm, HAS Parti’nin Darıca ilçe kurucuları arasında yer aldı ve il yönetiminde görev aldı. HAS Parti Kocaeli Milletvekili Adayı da olan Aküzüm, birçok sivil toplum kuruluşunda aktif görev aldı. HAS Parti ile AK Parti’nin birleşmesiyle birlikte AK Parti’ye geçen Arif Aküzüm, 2015 yılında AK Parti Kocaeli İl yönetimine girdi. İki dönem il yönetiminde bulunan Aküzüm, Seçim İşlerinden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı olarak görev yaptı. Askerliğini 2005 yılında kısa dönem olarak tamamlayan Arif Aküzüm, evli ve 2 çocuk babasıdır.

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.