“15 Temmuz’u unutmayalım, unutturmayalım”

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın 15 Temmuz hain darbe girişiminin yıldönümünde bir basın mesajı yayınladı.

Kocaeli Yayın: 14 Temmuz 2023 - Cuma - Güncelleme: 14.07.2023 15:50:00
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

Çanakkale’de oluğu gibi milletimizin kahramanlığı, cesareti, kararlılığı ile vatanımızın her ne olursa olsun bölünemeyeceğini 15’Temmuz’da tüm dünyaya haykırdığımızı ifade eden Başkan Büyükakın” 15 Temmuz, adeta ikinci bir Kurtuluş Savaşımızdı. Son cephemiz 15 Temmuz’du” dedi.

 

Milletlerin tarihlerinde asırlar boyu unutulmayacak, nesiller boyu dilden dile bir destan gibi anlatılacak dönüm noktalarının olduğu dile getiren Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın” Çanakkale Savaşı’nda tarihte görülmemiş bir şahlanışla düşmanlara geçit vermeyen aziz milletimiz, 15 Temmuz gecesi de, kökü dışarıda olan hainleri ebediyen tarihin çöplüğüne attı. Çanakkale ruhuyla beslenen kahraman milletimiz o gece yeniden bir tarih yazdı. Milli iradenin üstünlüğünü, Türkiye Cumhuriyetimizin sonsuza dek payidar olacağını milletçe dosta düşmana bir kez daha ispatladık.” dedi.

 

Evlerinden, çocuklarından, eşlerinden, anne ve babalarından helallik alıp önce vatan diyerek tankların önüne yatan vatan evlatlarımıza atıfta bulunan Başkan Büyükakın sözlerine şöyle devam etti” Tam 7 yıl önce Cumhurbaşkanımızın çağrısı ile yüz binler köprüye, meydanlara, havaalanına yürürken dalga dalga büyüyen ve yayılan cesaret, hainlerin en büyük korkusuydu. Tarih, ölümü göze alan bir Türk’ten daha güçlü silahla henüz karşılaşmamıştır. O gece de öyle oldu. Milletin kendisine doğrultulan tanklar, toplar, tüfekler aciz kaldı. Milletin kendisi, millete doğrultulan silahı yok etti.

Son cephemiz 15 Temmuz’da vatan uğruna canlarını feda eden şehitlerimize rahmet diliyorum. Her bir karış toprağımızı kanlarıyla sulayan şehitlerimizi ne unuturuz, ne de unuttururuz. Bu vatan, bu millet onlara minnettardır. Onlar olmasaydı bu topraklar vatan olmazdı, onlar olmasaydı bu topraklar vatan olarak kalmazdı.

Çanakkale ile yoğrulmuş, 15 Temmuz ile bir kez daha şahlanan bu ruh, bizi biz yapan en yegane nişanedir. İşte bu şerefli ruhun yolunda, birlik ve beraberlik içinde tek yürek olmaya devam edeceğiz. Türk milleti olarak birliğimizi, dirliğimizi koruduğumuz ve inancımıza dosdoğru sahip çıktığımız müddetçe; Allah’ın izniyle bizi, hiçbir güç yenemez.

 Bir kez daha 15 Temmuz’da şehitlik mertebesine erişmiş kahramanlarımızı ve kanlarını dökmüş gazilerimizi saygıyla anıyorum. Rahmet ve minnetle…

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.