Kocaeli 36. Kez Bayramlaştı

Kocaeli Valiliği, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve Kocaeli Kent Konseyi'nin düzenlediği “36. Kocaeli Kent Bayramlaşması” yoğun ilgi gördü.

Kocaeli Yayın: 22 Nisan 2023 - Cumartesi - Güncelleme: 22.04.2023 16:13:00
Editör -
Okuma Süresi: 4 dk.
Google News

Kocaeli Valiliği, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve Kocaeli Kent Konseyi'nin düzenlediği “36. Kocaeli Kent Bayramlaşması” Ramazan Bayramı’nın ilk gününde Kocaeli Kongre Merkezi’nde gerçekleşti. Geniş bir katılımla gerçekleştirilen bayramlaşmada konuşan Başkan Büyükakın; “Yıllardır ayrı renkleri, farklılıklarımızı bir kenara bırakıp kardeşlik için bir araya gelebiliyoruz. Bayramlaşmamız şehrimiz için bir gelenek oldu” dedi.

 

GENİŞ KATILIM

Kocaeli Valiliği, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve Kocaeli Kent Konseyi'nin düzenlediği ve bu yıl 36. gerçekleştirilen geleneksel “Kocaeli Kent Bayramlaşması” Ramazan Bayramı'nın ilk gününde Kocaeli Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi. Bayramlaşmaya Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, Vali Vekili Salih Bıçak, TBMM Başkanvekili CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar, Eski Sağlık Bakanı Kazım Dinç, Ak Parti Kocaeli Milletvekilleri İlyas Şeker, Mehmet Akif Yılmaz, Radiye Sezer Katırcıoğlu, Mhp Kocaeli Milletvekili Saffet Sancaklı, Garnizon Komutanı Tuğamiral Bülent Turan, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Siyasi Parti İl Başkanları, Siyasi Parti Milletvekili adayları, İlçe Belediye Başkanları, Oda Başkanları, STK temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 

“BURUK BİR BAYRAM YAŞIYORUZ”

Selamlama konuşmasını yapan Kent konseyi başkanı Ali Korkmaz; "36. kez düzenlediğimiz Kent Bayramlaşmamıza hoş geldiniz. Ülke olarak yaşadığımız ve 11 ilimizi etkileyen deprem nedeniyle bölgede görev yapan Valimizin selamlarını sizi iletiyorum. Bayram özel bir gündür. Ülke olarak buruk bir bayram yaşıyoruz. 6 Şubat’ta yaşadığımız depremin acısını yaşıyoruz. Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılarımıza Acil şifalar diyorum. Bölgede görev yapan ve şehrimizi gururlandıran başta Valimiz ve Büyükşehir Belediye Başkanımız olmak üzere görev yapan tüm ekiplerimize teşekkür ediyorum” açıklamasında bulundu.

 

 

“BAYRAMLAŞMAMIZ ŞEHRİMİZDE BİR GELENEK OLDU”

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, “Artık Kocaeli’nde bir gelenek oldu. Yıllardır ayrı renkleri, farklılıkları bir kenara bırakıp, barış huzur ve kardeşlik için bir araya gelebiliyoruz. Buna destek veren herkese teşekkür ediyorum. En büyük başarı Kocaeli Kent Konseyine aittir. Başta Kocaeli Kent Konseyi Başkanımız olmak üzere herkese teşekkür ediyorum. Allah birliğimizi beraberliğimizi daim eylesin. Buraya herkes Gönüllü bir şekilde geliyor. Buraya gelen her hemşehrimize teşekkürleri bir borç biliyorum. Bugün buradayız. Yarın Hatay’da olacağım. Yaşadığımız deprem nedeniyle buruk bir bayram yaşıyoruz. 1999’da bu acıyı biz yaşadık, Türkiye yanımızda oldu. Bugün biz Hatay’ın yanındayız” ifadesini kullandı.

 

“BAYRAM ÜLKEMİZE HAYIRLAR GETİRSİN”

Bayramlaşma programında konuşan Kocaeli Vali Vekili Salih Bıçak; “Büyük bir felaketin ardından yaşadığımız Ramazan Bayramımızın ülkemize hayırlar getirmesini temenni ediyorum. Bayramlaşmamıza gelen vatandaşlarımızın bayramını tebrik ediyorum” dedi.

 

GELENEKSEL HATIRA FOTOĞRAFI

Konuşmaların ardından Kent Bayramlaşması gerçekleştirildi. Protokol üyeleri vatandaşların tebriklerini kabul etti. Alanda katılımcılara Kocaeli’nin yöresel lezzeti mancarlı pide ikramı yapıldı. Bayramlaşmanın ardından ise geleneksel hatıra fotoğraf çekimi gerçekleştirildi.

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.