Gebze Center’ın Düzenlediği Atatürk Portre Yarışması’nda Kazananlar Belli Oldu

Gebze ve çevresinde sosyal yaşamın kalbi olmaya devam eden Gebze Center’ın Cumhuriyetin 100’üncü yılına özel düzenlediği Atatürk Portre Yarışması’nda kazananlar belli oldu.

Gebze Yayın: 14 Kasım 2023 - Salı - Güncelleme: 14.11.2023 11:25:00
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

 5 Ekim – 12 Kasım tarihleri arasında gerçekleştirilen, sanatı ve milli değerleri bir araya getiren yarışmaya ilgi yoğun oldu. Yarışmanın kazananlarına ödüllerini Gebze Center AVM Müdürü Tamer Yılmaz takdim etti. 

 Fiba CP’nin yönetim faaliyetlerini yürüttüğü, hayata geçirdiği etkinliklerle ziyaretçilerinin ilgisini ve beğenisini toplayan Gebze Center, Cumhuriyet’in 100’üncü yılına özel düzenlediği ‘Karakalem Resim Yarışması’nın sonuçlarını açıkladı. 5 Ekim’de başlayan ve özgün bir tarzla ‘Atatürk Portresi’ konusunda yapılan yarışma, kazananların belli olmasıyla 12 Kasım’da sona erdi. ‘Lise’ kategorisinde İrem Seven, ‘Yetişkin’ kategorisinde ise Eylem Yılmaz birinci oldu. Lise kategorisinde Nisa Kaya ikinci, Naz Tankoç üçüncü olurken, yetişkin kategorisinde ise Pınar Bayram Çoban ikinci, Aysun Özcan üçüncü sırada yer aldı. 

Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün anısına düzenlenen, sanatın gücünü ve Atatürk'ün vurguladığı değerleri bir araya getiren yarışmada dereceye giren isimlere ödüllerini Gebze Center AVM Müdürü Tamer Yılmaz verdi. Yarışmada birinci olan isimler tam altın, ikinciler yarım altın, üçüncüler ise çeyrek altının sahibi oldu. 

 

 

Gebze ve çevresindeki illerden katılımın gerçekleştiği yarışmada jüri tarafından yapılan 1’inci değerlendirme sonrası finale kalan 15’er eser aynı zamanda Gebze Center Instagram hesabından halk oylamasına sunuldu. Finalistler, yarışmanın son aşaması olarak 11 Kasım Cumartesi Gebze Center etkinlik alanında klasik müzik ve Atatürk’ün sevdiği eserlerden oluşan akustik müzik dinletisi eşliğinde üç saat süren canlı performansa katıldı. 

Dereceye giren isimler jüri değerlendirmesi ve halk oylaması puan toplamlarının sonucunda belli oldu. Aynı gün gerçekleştirilen törenle kazananlara ödülleri takdim edildi.

Gebze Center, sanatı ve milli değerleri desteklemeye devam ederken, topluma sanatın gücünü ve birleştirici etkisini vurgulamayı sürdürüyor. 

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.