4 Yılda 14 Yeni Üst Geçit!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, şehri bir yandan yeni cadde ve bulvarlarla donatırken, diğer taraftan ortaya çıkan ihtiyaçlar doğrultusunda yayaların ulaşımı için yeni üst geçitler yapıyor.

Darıca Yayın: 31 Temmuz 2023 - Pazartesi - Güncelleme: 31.07.2023 14:20:00
Editör -
Okuma Süresi: 4 dk.
Google News

Darıca’da Feribot yolu üzerinde ve Abdi İpekçi Mahallesinde yapımları tamamlanmak üzere olan üst geçitleri Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın inceledi. Yayaların rahat, güvenli ve engelsiz bir ulaşım sağlayabilmesi için Büyükşehir olarak son 4 yılda 14 yeni üst geçit yaptıklarını, halen 4 yaya üst geçidin yapımının devam ettiğini ifade eden Başkan Büyükakın, “Şehrimizi yayalarımızın güvenliği için, engelli ve yaşlı kullanımına uygun asansörlü köprülerle donatmaya devam ediyoruz. Darıca Eskihisar Feribot yolu ve Cengiz Topel Caddesi üzerine iki yeni üst geçit inşa ediyoruz. Şehrimizin ihtiyaç duyulan tüm noktalarında üst geçit yapımına devam edeceğiz” dedi.

ÇOK YAKINDA HİZMETE AÇILACAK

Başkan Büyükakın, geçitler hakkında da şu bilgileri verdi: “Feribot yolu üzerinde bulunan eski üst geçidi yıkarak yerine betondan, bir tarafında engelli asansörü diğer tarafında rampası olan yeni bir geçit yapılıyor. Abdi İpekçi Mahallemize yaptığımız Cengiz Topel yaya üst geçidimiz ise çelik konstrüksiyon olarak planlandı. Bunda da bir tarafında engelli asansörümüz diğer tarafını rampa şeklinde yapıyoruz.  Darıca Belediye Başkanımız Muzaffer Bıyık ile çalışmaları inceledik. Çalışmalar güzel ilerliyor. İki üst geçidimiz de bitmek üzere. Darıcamıza ve mahalle sakinlerimize hayırlı olsun” dedi.

 

 

 

BAŞKAN BÜYÜKAKIN’A TEŞEKKÜR ETTİLER

Başkan Büyükakın daha sonra, Darıca Abdi İpekçi Mahallesi Ethem Paşa Camisinin cemaatiyle de bir araya geldi. Burada da Başkan Büyükakın’a Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık, Bölge Koordinatörü İbrahim Pehlivan ve teknik heyetler eşlik etti. Vatandaşlar gerek üst geçitler gerekse diğer tüm hizmetleri için Başkan Büyükakın’a teşekkür etti. Kocaeli’nin her köşesine olduğu gibi Darıca’ya da çok önemli hizmetler yaptıklarını dile getiren Başkan Büyükakın, “Halkımızın taleplerine göre hizmetlerimizi aralıksız sürdürüyoruz. Tüm ekiplerimizle çalışıyoruz, gayret gösteriyoruz” ifadelerini sarf etti.

 

BİTEN VE DEVAM EDEN YAYA KÖPRÜLERİ

Büyükşehir’in son 4 yılda yapımını tamamladığı üst geçitler ise şöyle; Başiskele Emniyet, Başiskele Okul Yolu, İzmit Bilim Merkezi Tramvay İstasyonu, Darıca Okul Yolu, Eğitim Kampüsü, Gebze İstanbul Caddesi, İzmit Lisesi Önü, Kabaoğlu Mahallesi, Kocaeli Kongre Merkezi, Körfez Şirinyalı, Mannesman, Ormanya, Üniversite Yolu, Yenidoğan. Yapımı devam eden yaya köprüleri ise; Derince Çenesuyu, Derince 60 Evler, Darıca Feribot Yolu, Darıca Cengiz Topel.

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.