Yaz Spor Okullarında sezona görkemli veda

Çocukların ve gençlerin spora teşviki noktasında önemli projeleri hayata geçiren Kocaeli Büyükşehir’in ücretsiz spor okullarında yaz dönemi sona erdi.

Spor Yayın: 20 Ağustos 2023 - Pazar - Güncelleme: 20.08.2023 12:45:00
Editör -
Okuma Süresi: 4 dk.
Google News

Sporun Başkenti Kocaeli’nde Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde eğitimleri gerçekleştirilen Yaz Spor Okulları Kapanış Şöleni, Derince Millet Bahçesi’nde yapıldı. Çeşitli spor aktiviteleriyle başlayan program, karizma basketbol sporcuların şovlarıyla devam etti. Karabük'te yapılacak finaller öncesi, etkinliğe katılan Kocaeli Kadın Futbol Kulübü sporcularının Başkan Tahir Büyükakın ile renkli gösterileri alandakilerden büyük alkış aldı. Farklı branşlarda eğitim alan çocukların gösteri maçlarıyla renklenen şölende konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Büyükakın, çocukların ve gençlerin spora teşviki noktasında önemli projeleri hayata geçirdiklerini belirtti.

 

ÇOCUKLARIN MUTLULUKLARINA ORTAK OLDU

Başkan Büyükakın, Derince Millet Bahçesi’nde yaz dönemi spor okulları çocuklar için gerçekleştirilen kapanış şöleninde, çocukların spor etkinliklerine katıldı. Kapanış şölenine Başkan Büyükakın’ın yanı sıra Derince Belediye Başkanı Zeki Aygün, veliler ve öğrenciler katıldı. Çocuklarla bol bol fotoğraf çektiren Başkan Büyükakın; şölen havasında yapılan Basketbol Smaç Şov, Şişme Oyun grupları, Tırmanma Duvarı, Floor Curling Parkurları, Mini Golf Parkurları, Eğlenceli Atletizmin yanı sıra Geleneksel Çocuk Oyunları alan etkinliklerinde oyunlar oynayarak çocukların mutluluklarına ortak oldu.

 

BÜYÜKAKIN: SPORDA ÖRNEK BİR ÇIKIŞ YAKALADIK

Gösteri ve şovların ardından söz alan Başkan Büyükakın, velileri ve öğrencileri selamlayarak verilen emeklerden dolayı teşekkür etti. Başkan Büyükakın, Sporun Başkenti Kocaeli’de Büyükşehir Belediyesinin sporda örnek bir çıkış yakaladığını söyleyerek, sportif anlamda şehrin her geçen gün büyüdüğünü, yeni spor tesislerinin kazandırıldığını anımsattı. Çocukların azminin yeteneğe dönüşmesinde büyük gurur duyduklarını söyleyen Başkan Büyükakın, “12 ilçemizin tamamında yaz spor okullarımız var. Aslında kışın da devam ediyor. Yazın ayrıca başka bir program uygulanıyor. 10 ayrı branşta spor okullarına öğrencilerimiz yaz tatillerini değerlendirmek için katılıyorlar. Yaklaşık 10 bin civarında öğrencimiz bu sene kurslara katıldı. Kapanış programını şölen havasında düzenledik. Derince Millet Bahçesinde olsun istedik. Bu vesileyle hem görmüş ve tanımış olursunuz” ifadesini kullandı. Derince Belediye Başkanı Zeki Aygün de yaz spor okullarında eğitim gören öğrencileri tebrik ederek başarılarının devamını diledi, Başkan Büyükakın’a teşekkür etti.

 

SPOR OKULLARI BU YIL DA BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ.

Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanlığı'nın çocuklara yönelik ücretsiz düzenlediği "2023 Yaz Dönemi Spor Okulları" bu yıl da büyük ilgi gördü. Çocukların yaz dönemini spor yaparak geçirmesini ve yeni eğitim yılına daha zinde girmesini hedefleyen Büyükşehir Belediyesi, yüzlerce çocuğa alanında uzman antrenörler eşliğinde spor eğitimi verdi.

 

BİRBİRİNDEN FARKLI 10 BRANŞ

Spor Şube Müdürlüğü tarafından organize edilen projeyle on bine yakın çocuk yaz tatilini sporla iç içe geçirdi. Atletizm, badminton, basketbol, cimnastik, güreş, masa tenisi, satranç, voleybol, futbol ve yüzme olmak üzere birbirinden farklı 10 branşın yer aldığı Yaz Dönemi ücretsiz Spor Okulları’nda çocuklar ve gençler yaz tatili dönemini sporla iç içe geçirme imkânı buldu. Yaz Dönemi Ücretsiz Spor Okulları’nda; 06-14 yaş grubundaki öğrencilerin serbest zamanlarını değerlendirmeleri ve sağlıklı bireyler olarak yetiştirilmeleri sağlandı, yetenekli öğrenciler tespit edildi.

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.