Dilovası’nın Yeni Parkı Hizmete Girdi

Kocaeli Büyükşehir, Dilovası’ndaki yeşil alan ve parkların sayısını artırmaya devam ediyor. İlçenin yeni parkı Diliskelesi Mahallesi 734. Sokak’ta inşa edildi.

Dilovası Yayın: 17 Temmuz 2023 - Pazartesi - Güncelleme: 17.07.2023 10:47:00
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

Hem çocukların rahatça oyun oynayabileceği hem de her yaştan insanın keyifli vakit geçirebileceği dinlenme alanlarını kentin dört bir yanına kazandıran Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, dur durak demeden vatandaşa hizmet etmeye devam ediyor. Bu kapsamda kent genelinde park ve yeşil alan olarak ayrılan noktaları hayata geçirip vatandaşın hizmetine sunan Büyükşehir, çocuk oyun parkı ve yeşil alan çalışmalarına bir yenisini daha Dilovası’nda ekledi.

 

DİLOVALILAR BU PARKTA HUZUR BULACAK

Büyükşehir, Dilovası’nın yeni parkını Diliskelesi Mahallesi 734. Sokak’ta inşa etti. Dilovası Semt Konağı ve Taziye Evi’nin hemen yanındaki alanda yapılan parkta vatandaşlar, çocukları ile huzur içinde zaman geçirebilecek. 2 bin 450 metrekare alanda inşa edilen parkın etrafını taş duvar ile ören ve bunun üzerine de ferforje demir korkuluk monte ederek parkı güvenli hale getiren Büyükşehir, Dilovası halkına yeni bir yaşam alanı daha oluşturdu.

 

PARKIN 1.200 M2’Sİ YEŞİL ALAN

Parkın bin 200 metrekaresini yeşil alan olarak ayıran ekipler, ağaçlandırma çalışmaları kapsamında ise farklı türlerden 56 ağacın dikimini yaparak parkın çevresini yeşile büründürdü. Vatandaşların dinlenebileceği 1 adet japon çatılı kamelya ile 12 adet oturma bankını park alanına monte eden ekipler, çocukların ellerini yüzlerini yıkayabileceği döküm çeşmesini de parka kazandırdı.

 

 

 

TAZİYE EVİNİN BAHÇESİNE PARKE DÖŞEMESİ

Büyükşehir, parkın hemen yanında bulunan Dilovası Semt Konağı ve Taziye Evi’nin bahçesini de düzenleyerek buraya modern bir görünüm kazandırdı.  Buna göre 376 metrekareden oluşan alanı mineral yüzeyli parke ile döşeyen ekipler buraya vatandaşların oturma ve dinlenmesi için 2 adet japon çatılı kamelya koydu.

 

ÇOCUKLAR ÇOK MUTLU

178 metrekareden oluşan çocuk oyun alanını çeşitli oyun grupları ile donatan Büyükşehir, yetişkinleri de düşündü. Bu bağlamda vatandaşları sağlıklı yaşama teşvik etmek amacıyla fitness alanı oluşturuldu. Parka kurulumu yapılan egzersiz ve fitness aletlerini mahalle sakinleri aktif bir şekilde kullanacak.

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.