AK Parti seçim takvimini hazırladı!

AK Parti, 31 Mart 2024'te yapılacak yerel seçim adaylık sürecine ilişkin taslak takvimi hazırladı. Belediye Başkan adayları o tarihte belli olacak.

Yayın: 29 Ekim 2023 - Pazar - Güncelleme: 29.10.2023 12:28:00
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

MKYK toplantısında, mevcut belediye başkanlarının istifa ettirilip ettirilmeyeceği, partinin seçime katılacağı iller ve ittifak kapsamında nasıl hareket edileceği, adayların tespiti, adaylık başvuru tarihleri ve adaylık ücretlerinin ne kadar olacağı belirlenecek. AK Parti’de ilk aşamada, büyükşehir belediye başkan aday adaylarından 20 bin TL, il belediye başkan aday adaylarından 15 bin TL, ilçe belediye başkan aday adaylarından ise 10 bin TL müracaat ücreti alınması planlanıyor. Bu rakamların genç aday adaylarına yarı oranında, engelli aday adaylarına ise dörtte bir oranında uygulanacağı belirtiliyor.

 

ADAYLAR KASIM SONUNDA

Belediye Başkan Adayları Kasım ayının sonunda ilan edilmeye başlanacak. Ocak sonuna kadar devam edecek. Seçim beyannamesi ve aday tanıtım toplantısının ise 31 Ocak’ta yapılması planlanıyor. Kasım ayının ortasında ise teşkilata temayül yoklaması yapmayı hedefliyor.

 

2 İSİM ÖNERİSİ İSTENECEK
İl temayül formunda, ‘Belediye hizmetleri yönünden nasıl buluyorsunuz?’, ‘Halkla ilişkiler yönünden nasıl buluyorsunuz?’, ‘Partimizin ilke ve değerleri açısından nasıl buluyorsunuz?’ sorularının karşısında çok iyi, iyi, orta ve zayıf seçenekleri yer aldı. ‘Belediye başkanının yeniden aday gösterilmesini ister misiniz?’ sorusunun karşısında ise ‘evet, hayır ve kararsız’ seçenekleri sunulurken, ayrıca ildeki belediye başkanlığı için önerilecek 2 isim yazılması istendi. Büyükşehir belediye başkanı temayül formunda ise, ‘Partimizden büyükşehir belediye başkanı adayı olarak görmek istediğiniz kişileri yazınız’ denilerek en fazla 3, en az 1 aday önerilmesi istendi.

 

SENEYE ERTELENECEK
AK Parti ilçe seçim kurullarının oluşturulmasının seçim takvimine denk gelmesi durumunda, değişimleri sonraki yıla bırakmayı öngören yasa değişikliği yapmayı planlıyor.

Kaynak: Hürriyet

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.