Gebze’de 'Çevreni Koru' Şenliği

Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz’ün ev sahipliğinde düzenlenen Çevre Haftası etkinlikleri kapsamında ‘Çevreni Koru Geleceğe Hayat Ver’ sloganıyla düzenlenen şenlik geniş katılımla gerçekleştirildi.

Gebze Yayın: 07 Haziran 2023 - Çarşamba - Güncelleme: 07.06.2023 16:00:00
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz’ün ev sahipliğinde düzenlenen Çevre Haftası etkinlikleri kapsamında ‘Çevreni Koru Geleceğe Hayat Ver’ sloganıyla düzenlenen şenlik geniş katılımla gerçekleştirildi. Şenliğe ev sahibi Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz’ün yanı sıra ilçe protokolü temsilcileri ve öğrenciler katıldı.  Çevre bilincinin toplumda yaygınlaştırılmasının öneminin bir kez daha vurgulandığı etkinlik Eşrefbey İlköğretim Okulu önünden start alan çevre yürüyüşüyle başladı. 15 Temmuz Milli İrade Kent Meydanı’nda devam eden çevre şenlik etkinliği Atatürk İlköğretim Okulu öğrencilerinin sıfır atık ürünlerinden oluşan defile gösterimi, geri dönüşüm atık parkuru yarışları, resim yarışmasında dereceye giren öğrencilere hediye takdimi ve Gebze Belediyesi’nin sevilen maskotu Terbi’nin doğum gününün kutlanmasıyla devam etti.

 

 

SIFIR ATIKTA ÖNCÜ BELEDİYE

Törende konuklara ve öğrencilere hitaben kısa bir selamlama konuşması yapan Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz, “Gebze Belediyesi olarak ‘çevreci’ adımları atmaktaki kararlılığımız doğrultusunda, ilçemizde önemli hizmetleri hayata geçirmeyi sürdürüyoruz. Çağın gereklerine uygun şekilde yenilenen ekipmanlar ve uzman ekiplerimizle Gebze’mizin mahallelerinde, cadde ve sokaklarında temel temizlik hizmetlerimizi aksatmadan devam ettiriyoruz. Daha steril ve temiz bir çevre için yeraltı konteynır sistemlerini mahallelerimizde hızla yaygınlaştırıyoruz. Temel temizlik çalışmalarımızın yanı sıra atık oluşumunu minimuma düşürecek ve ekonomiye kazandıracak Sıfır Atık çalışmalarında bir hayli yol aldık. Kocaeli genelinde ilçeler bazında ilk ‘Sıfır Atık Belgesi’ sahibi olan Gebze Belediyesi; çevreye duyarlı çalışmalarıyla ambalaj, tekstil, bitkisel atık yağ, elektronik ve pil atıklarını kaynağından toplayarak ekonomiye kazandırıyor.

 

 

ÇEVRE BİLİNCİ SİZLERLE GELİŞECEK

Her zaman ilklerin öncüsü olan belediyemiz, Sıfır Atık Proje uygulamasının önemli bir ayağı olan ve Kocalemizin de ilk Kompost (organik gübre) Üretim tesisimizi hizmete açmıştı. Pazaryerlerinde oluşan atıkların yaklaşık yüzde 40’nın azaltılmasıyla, yıllık yaklaşık 100 bin TL’lik gelir elde ettiğimiz tesisimiz; Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızın hibe ve teşvikleriyle Gebze’mize kazandırıldı. Bu uygulamamız Gebze’mize “Sıfır Atık İle Engelleri Aşıyoruz” çevre ödülünü getirdi. Biz inanıyoruz ki; çevreye duyarlı bu hizmetler, toplumumuzda çevre bilincinin hızla gelişerek yayılması ve gelecek kuşaklara aktarılmasıyla olur. Çevre etkinliğimize desteklerinizden ve katkılarınızdan ötürü ayrı ayrı teşekkürlerimi ve şükranlarımı sunarım” dedi. 

 
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.