Gebze Beyaz Kalpler öğrencilerinin 10 parmağında 10 marifet

1. Geleneksel Yemek Yarışmasında jüri üyesi şefler, Gebze Beyaz Kalpler Eğitim ve Gelişim Merkezi’nde aşçılık eğitimi gören öğrencilere hayran kaldı.

Gebze Yayın: 08 Kasım 2023 - Çarşamba - Güncelleme: 08.11.2023 10:40:00
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin Gebze bölgesinde yaşayan gençlerin eğitim ve sosyal alanda gelişimlerine katkı sağlamak amacıyla hizmete aldığı Gebze Beyaz Kalpler Eğitim ve Gelişim Merkezi’nde faaliyetler hız kesmiyor. Çeşitli sebeplerden dolayı eğitim hayatına devam edemeyen ya da sosyal hayatında problemler yaşayan gençlerin eğitimi ve gelişimi için hizmet veren merkezde 1. Geleneksel Yemek Yarışması düzenlendi. Bu kapsamda Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı’na bağlı Gebze Beyaz Kalpler Eğitim ve Gelişim Merkezi’nde aşçı yardımcılığı kursunda eğitim alan öğrenciler, düzenlenen yarışmada hünerlerini sergiledi. Öğrencilerin hazırladığı birbirinden lezzetli yemekler usta şefleri aratmadı. Yarışmanın jüri üyeliğini ise ünlü şef ve yazar Rüzgar Sünbül ve şef Uğur Girdik yaptı.

 

YEMEKLER JÜRİNİN BEĞENİSİNE SUNULDU

Gebze Beyaz Kalpler Eğitim ve Gelişim Merkezi’nde 1. Geleneksel Yemek Yarışması heyecanı yaşandı. Merkezde aşçı yardımcılığı eğitimi alan öğrenciler ilk olarak A ve B olmak üzere iki gruba ayrıldı. Gebze Beyaz Kalpler Eğitim ve Gelişim Merkezi’nde görevli personel de öğrencilere eşlik etti. Her gruba menüyü yapmaları için 90 dakika verildi. Öğrencilerden domates çorbası, köz patlıcan salatası, paçanga böreği, çökertme kebabı, roka salatası ve keşkül yapmaları istendi. Yarışma esnasında püf noktaları şeflerden alan öğrenciler birbirinden lezzetli yemekler pişirdi. Yemekleri eksiksiz yapan öğrenciler daha sonra güzel ve lezzetli yemekleri jürinin beğenisine sundu.

 

BİRİNCİ OLAN GRUBA HEDİYELERİ VERİLDİ

Dostça ve kıyasıya rekabete sahne olan yemek yarışmasında jüri üyeleri öğrencilerin yaptığı yemekleri tadarak puanladı. Heyecanlı bir bekleyişin ardından açıklanan sonuçlarda B Grubu 424 puan alarak birinci oldu. İkinci olan A Grubu ise 406 puan aldı. Yarışmanın sonunda kazanan takıma madalya ve hediyeleri şefler tarafından takdim edildi. Öğrenciler de şeflere teşekkür etmek adına cam boncuk atölyesinde hazırladıkları çerçevelerden hediye etti.

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.