1 Mart’ta Başlıyor!

Ulaşımda birçok yeniliği gerçekleştiren Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, şimdi de “Abonman İndirimli Kart” uygulamasını başlatıyor.

Kocaeli Yayın: 24 Şubat 2023 - Cuma - Güncelleme: 24.02.2023 14:21:00
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

Kocaeli’de bir ilk olan Abonman İndirimli Kartlar uygulamasından; Milli Eğitim Bakanlığı ve Yükseköğretim Kurumu sistemine kayıtlı olan öğrenciler, öğretmen ve 60 yaş üzerindeki vatandaşlar yararlanabilecek. Mart ayında başlayacak uygulama için abonman kart değişimleri başladı. Abonman indirimli karta geçenler %41’e varan indirimden faydalanacak.

 

ÜCRETSİZ DEĞİŞİM

Uygulamadan yararlanabilecek vatandaşların Kocaeli Kartlarını abonmana uygun yeni kartlar ile değiştirmesi gerekiyor. Değişim işlemleri İzmit, Gebze ve Gölcük’teki seyahat kartları ofislerinden ücretsiz olarak yapılabilecek. Mevcut kartlarının sağ köşesinde A harfi olan kartlar abonman uygulamasında uygun kartlar. KocaeliKart’ları A harfi ile başlayan kartların yenilenmesine gerek yok.

 

ABONMAN PAKETLERİ 30 GÜN GEÇERLİ

Kocaeli’de bir ilk olan Abonman İndirimli Kartlar uygulamasında paket tarifeleri belirlendi. Uygulama kapsamında 320 kontör 80 TL, 640 kontör 160 TL, bin 280 kontör 320 TL olarak belirlendi. Seçilen paket ücreti ödenerek abonman uygulamasından faydalanılabilecek. Abonman kartı, yükleme tarihinden itibaren 30. gün sonuna kadar geçerli olacak. Abonman kartın bakiyesi 30 günün sonunda kullanılmaması halinde bir sonraki aya devretmeyecek. Aylık abonman paketinin 30 gün içinde bitmesi durumunda yeniden abonman paketi alınabilecek. Ayrıca abonman indirimli kartlarda; ücretsiz, %50 ve tamamlayıcı aktarma indirimleri de uygulanmayacak.

 

ABONMAN UYGULAMASINDA %41 İNDİRİM

Abonman indirimli karta geçenler  %41’e varan indirimden faydalanacak. Abonman indirimli paket yüklemesi yapmayan mevcut indirimli tarifesini ödeyerek seyahat edebilecek. Örnek olarak Abonman İndirimli kart ile Şehir içi hatlarında Öğrenci; Öğretmen, 60 Yaş Üzeri 3,25 TL ile seyahat edebilecek iken abonman indirimli kartı tercih etmeyen indirimli kartlar 5,50 TL’ye seyahat edecek.

 

 

 

TÜM HATLARDA GEÇERLİ OLACAK

Kocaeli’nde ilk kez uygulanacak olan abonman indirimli kartları belediye ve Ulaşımpark otobüslerinde, özel halk otobüslerinde, tramvay, deniz ulaşım araçlarında geçerli olacak. Sadece Sabiha Gökçen Havalimanı Hatları 250 ve Hat 250G’de abonman kartlar kullanılamayacak. Abonman kartında aynı araç ve istasyonda birinci ve ikinci biniş arasında 30 dakika süre tanınacak. 30 dakika içinde ikinci biniş yapılırsa abonman uygulaması kullanılamayacak olup Aynı kart içerisindeki TL bakiyesinden düşülecektir.

 

PAKET YÜKLEMELERİ

Aylık indirimli abonman uygulamasında sunulan paketler; İl genelindeki 992 Kocaelikart dolum bayisinden ve İzmit, Gebze, Gölcük seyahat kartları ofislerinden nakit olarak yüklenebilecek. Dolum bayilerinin adres ve konum bilgilerine e-komobil uygulamasından erişilebilecek.

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.