Süphan Dağı'nda kartpostallık görüntüler

Yaşam Yayın: 05 Şubat 2023 - Pazar - Güncelleme: 05.02.2023 09:19:00
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

Van Süphan Dağı eteklerinde drone ile görüntülenen karla mücadele çalışmalarında kartpostallık görüntüler ortaya çıktı.

VAN (İGFA) - Van Büyükşehir Belediyesi, Süphan Dağı eteklerinde bulunan 2 bin rakımlı mahalle yollarında karla mücadele mesaisi yürütüyor.

 

Türkiye’yi etkisi altına alan kar yağışı, Van’da da aralıklarla devam ediyor. Kar kalınlığı yüksek kesimlerde ise yer yer 1 metreye kadar ulaştı. Büyükşehir Belediyesi Yol Yapım Bakım ve Onarım Dairesi Başkanlığına bağlı ekipler, 5 bin 507 kilometrelik yol ağını ulaşıma açık tutmak için çalışmalarını aralıksız bir şekilde sürdürüyor. Bu kapsamda Ağrı’nın Patnos ve Bitlis’in Adilcevaz ilçelerinin sınırında bulunan Erciş’e bağlı Ortayayla Grup Mahalle yolunun ulaşıma açılması için olağanüstü bir çalışma yapılıyor. Kar kalınlığının yer yer 1 metreyi bulduğu 11 yerleşim yeri yolundaki çalışma, 1 Savurma, 1 Loder, 1 Greyder ve 5 personelle yürütülüyor.

 

Süphan Dağı eteklerinde drone ile görüntülenen karla mücadele çalışmalarında kartpostallık görüntüler ortaya çıktı. Tüm olumsuzluklara rağmen yolları açık tutmak için var güçleriyle çalışan ekipler, grup yolundaki en son mahalle olan Şerefli Mahalle yolunu da ulaşıma açtı.

 

Zorlu bir coğrafyada çalıştıklarını ifade eden kar Savurma operatörü İkbal Duman, “Süphan Dağı eteklerinde karla mücadele ediyoruz. Bu bölgeye çok kar yağıyor. Şuan Ortayayla Grup Yolu Şerefli Mahallesi’nde çalışma yürütüyoruz. Vatandaşlarımızın yolunu açmak için 7/24 çalışıyoruz. Mahalle sakinlerinin mağdur olmaması için elimizden geleni yapıyoruz” dedi.

 

“ERCİŞ İLÇESİNİN SON MAHALLESİYİZ”

Özverili çalışmalarından dolayı karla mücadele ekiplerine teşekkür eden, Erciş ilçesi Şerefli Mahalle Muhtarı Seracettin İşler ise mahallelerinin Süphan Dağı’na yakın olduğunu belirterek, “Süphan Dağı ile eş değer iklim şartlarına sahip olan mahallemiz Adilcevaz ve Patnos ilçelerinin sınırında bulunuyor. Erciş ilçesinin son mahallesiyiz. Rakım farkından dolayı kışın buraya çok kar yağıyor. Bu yüzden de yollarımız sık sık kapanıyor. Büyükşehir Belediyemiz kar yağar yağmaz yolumuzu hemen açıyor. Kış aylarına yolların kapanması konusunda her hangi bir sıkıntı yaşamıyoruz. Mahallem emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.