Dilovası Millet Bahçesi Tamamlanıyor

Dilovası Belediye Başkanı Hamza Şayir’in seçim beyannamesinde yer alan projelerden; Dilovası Millet Bahçesi yüzde 70 seviyesine ulaştı. Projenin haziran ayında hizmete girmesi hedefleniyor.

Dilovası Yayın: 13 Mayıs 2023 - Cumartesi - Güncelleme: 13.05.2023 18:49:00
Editör -
Okuma Süresi: 4 dk.
Google News

Tamamlandığında yalnızca Dilovası’na değil, tüm Kocaeli’ne nefes olacak Dilovası Millet Bahçesi’nde çalışmalar tüm hızıyla sürüyor. Haziran ayında hizmete girmesi hedeflenen millet bahçesinde birçok donatı alanı yer alacak.

Dilovası Belediye Başkanı Hamza Şayir’in, en büyük vaatlerinden olan Dilovası Millet Bahçesi’nde yapım çalışmaları tam gaz devam ediyor. TOKİ tarafından yapım çalışmaları sürdürülen Millet Bahçesi, Mimarsinan Mahallesi’nde 218 dönümlük alan üzerine kurulacak.

 

PROJELER BİR BİR HAYAT GEÇİYOR

Seçim sürecinde Yükselen Şehir Dilovası için belirlenen ve vaat edilen projeleri bir bir hayata geçirdiklerini belirten Dilovası Belediye Başkanı Hamza Şayir, “Trafik Eğitim Parkuru, Engelsiz Park, Mimar Sinan Mahallesi Çevre Yolu Mesire Alanı, Bisiklet ve Yürüyüş Yolları projeleri hali hazırda yapımı devam eden Dilovası Millet Bahçesi projesinde halkımızın hizmetine sunulacak” diye konuştu.

YÜKSELEN ŞEHİR DİLOVASI İÇİN ÖNEMLİ ADIMLAR ATMAYA DEVAM EDİYORUZ

Millet bahçesinin önümüzdeki ay hizmete girmesini hedeflediklerini belirten Dilovası Belediye Başkanı Hamza Şayir, “Halkımızın aileleriyle birlikte güzel vakit geçirebileceği, dinlenerek streslerini atabileceği, doğa ile iç içe olabilecekleri Millet Bahçemiz ile “Yükselen Şehir Dilovası” için önemli bir adımı daha hep birlikte gerçekleştireceğiz inşallah. Aşkla çalışınca; güzel şeyler olmaya devam ediyor. Dilovası her geçen gün hak ettiği hizmeti almaya devam edecektir” diye konuştu.

 

 

ÖNEMLİ BİR YEŞİL ALAN OLACAK

Seçim Beyannamesinde yer alan ve önemli bir vaadi yerine getirmenin haklı gurunu yaşadıklarını belirten; Dilovası Belediye Başkanı Hamza Şayir sözlerine şu şekilde devam etti “Dilovası Millet Bahçesi projemizde çalışmalar aralıksız devam ediyor. Çalışmalar yüzde 70 seviyelerine gelmiş durumda. Yoğun tempo ile devam eden çalışmaları Haziran ayı sonlarında tamamlanarak halkımızın hizmetine sunmayı hedefliyoruz.  Millet bahçesi sadece Dilovamız için değil tüm Kocaelimiz için önemli bir yeşil alan olacak. Dilovası Millet Bahçesi; şehrin gürültüsünden kurtularak, rahat bir nefes almak isteyenlerin de uğrak noktası haline gelecek. İlçemizin çehresini değiştirecek olan Millet Bahçemize kavuşacağımız günü iple çekiyoruz.

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere, Çevre ve Şehircilik Bakanımız Sayın Murat Kurum, Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Tahir Büyükakın ile tüm emeği geçenlere, Dilovası halkı adına şükranlarımı sunuyorum” diye konuştu.

 

MİLLET BAHÇESİ’NDE NELER OLACAK?

218 dönüm alan üzerine yapılacak olan Millet Bahçesi içerisinde; 1500 metrekare tema bahçesi, 9100 metrekare etkinlik alanı, 550 araçlık otopark, 850 metrekare yöresel ürün satış alanı, 2500 metrekare üretim bahçesi, 170 metrekare tohum kütüphanesi, 1570 metrekare spor sahaları (tenis kortu, futbol ve basketbol sahaları), Engelsiz çocuk alanı, yürüyüş ve bisiklet parkuru, 2200 metrekare alana Millet Kıraathanesi içinde kafeterya ve seyir terası, çardaklar, piknik masaları, mescit, lavabolar yer alacak.

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.