Darıcalı Balıkçılar 'Vira Bismillah' Dedi

Denizlerde 15 Nisan itibariyle başlayan av yasağı sona erdi. Darıcalı balıkçılar 1 Eylül’de yasağın sona ermesiyle birlikte yeni sezonun ilk avı için denize açıldı.

Darıca Yayın: 01 Eylül 2023 - Cuma - Güncelleme: 01.09.2023 14:50:00
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık da ‘vira bismillah’ diyerek balıkçıları ilk gününde yalnız bırakmadı ve denize uğurladı.

Balık av yasağının 1 Eylül itibariyle sona ermesiyle birlikte Darıcalı balıkçılar ‘vira bismillah’ diyerek denize açıldı. Darıca Belediyesi Balıkçı Barınağı’nda düzenlenen törene Darıca Kaymakamı Yüksel Kara ve Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık ile birlikte Darıca Darıca Su Ürünleri Kooperatifi yöneticileri ve Darıcalı balıkçılar katıldı.

 

 

BAŞKAN BIYIK BALIKÇILARLA BİRLİKTE DENİZE AÇILDI

Törenin ardından balıkçılar, Darıca Balıkçı Barınağı’ndan teknelere binerek balık avı için denize açılırken Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık da Kaymakam Yüksel Kara ile birlikte tekneye binerek balıkçılarla birlikte denize açıldı. Balıkçıları denize uğurlayan ve bereketli bir dönem dileyen Başkan Muzaffer Bıyık, “Balıkçı arkadaşlarla vira bismillah diyerek rastgele temennisinde bulunduk. Temennimiz bol bereketli bir sezon geçmesi. Darıca’da bir ilki gerçekleştirdik. İlk kez balıkçılarımızla bir sezon açılışı organize ettik.

 

 

DARICA BALIKÇI BARINAĞI YAKINDA HİZMETE GİRECEK

Aslında alanımız çok müsait ama resmi bir balıkçı barınağımız yoktu o yüzden bu tarz programlar yapamıyorduk. İnşallah yakında bitecek Balıkçı barınağımızla birlikte her yıl burada karnaval havasında, festival havasında balıkçılarla birlik içerisinde av sezon açılışı düzenleyeceğimiz etkinlikler olacak. Balıkçı barınağımızda çalışmalarımızı kısa bir süre içinde tamamlayacağız. Sahil Güvenlik Komutanlığımızın da içerisinde bulunacağı, yüzer iskelelerin olacağı bir barınak inşa ediyoruz. Mendireğin tamamen bittiği bir süreç oldu. Yılbaşına kadar her şeyiyle bitmiş hem balıkçılarımıza hem vatandaşlarımıza hizmet edecek hale gelecek” diye konuştu.

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.