GTÜ Kütüphanesi Artık YÖK Turuncu Bayrak Ödüllü

Üniversitelerde engelsiz bir ekosistemin oluşturulmasını teşvik etmek amacıyla gerçekleştirilen 2023 yılı "Engelsiz Üniversiteler Ödülleri" kazananları Yükseköğretim Kurulunda (YÖK) düzenlenen törenle açıklandı.

Gebze Yayın: 22 Eylül 2023 - Cuma - Güncelleme: 22.09.2023 13:58:00
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

GTÜ Kütüphane Binası, YÖK Engelsiz Üniversite Ödülleri-2023'te Turuncu Bayrakla ödüllendirildi.

GTÜ Kütüphane binası, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından düzenlenen "Engelsiz Üniversite Ödülleri-2023" programı kapsamında Turuncu Bayrak ödülünü almaya hak kazandı. Gebze Teknik Üniversitesinin (GTÜ) Engelsiz Üniversite yolundaki gayretleri bu anlamlı ödülle taçlandı.

Kütüphane binasının engelsiz erişim alanında oldukça başarılı düzenlenmesinin getirisi bu ödül büyük bir sevinçle karşılandı. Kütüphane ve Dokümantasyon Dairesi Başkan V. Öğr. Gör. Salim Yıldız, engelsiz erişim konusundaki pozitif ve çözüm odaklı yaklaşımları ile her zaman destek olan Rektör Prof. Dr. Hacı Ali Mantar, Araştırma ve Geliştirmeden Sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Işıl Kurnaz, Genel Sekreter Nadir Yıldırım ve Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanı Alparslan Durukan başta olmak üzere tüm yönetime teşekkürlerini iletti.

Kütüphane binasındaki engelsiz erişim düzenlemeleri tüm engelli kullanıcılara daha iyi bir öğrenme ve araştırma ortamı sunmayı hedeflemektedir.

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.