Palandöken’den Kartepe’ye 1001 Hatim Kocaeli’de

Erzurum'da 500 yıl önce İslam Alimlerinden Pir Ali Baba tarafından şehrin deprem ve afetlerden korunması için başlatılan 1001 Hatim geleneği, Kocaeli Erzurum Dernekler Federasyonu (KEDFE) öncülüğünde 8 yıldır Kocaeli’de de gerçekleştiriliyor.

Kocaeli Yayın: 20 Mart 2023 - Pazartesi - Güncelleme: 20.03.2023 11:12:00
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

Geleneksel hale getirilen 1001 Hatim Programları ile okunan hatmi şeriflerin duası Pertev Paşa (Yeni Cuma) Camiinde düzenlendi.

Programa Kocaeli Milletvekili İlyas Şeker, Körfez Belediye Başkanı Şener Söğüt, Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz, Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık, Siyasi Partilerin Temsilcileri, KEDFE Başkanı Tekin Dursun ve yönetimi, Dernek Başkanları, Federasyon Başkanları ve üyeleri ile vatandaşlar katıldı. Düzenlenen programda İl Müftüsü Sinan Cihan 1001 Hatimin önemini anlatan sohbetinin yanı sıra Hafızlar ve Hocalar Kuran-ı Kerim tilaveti ve dualar okudu. İzmit İlçe Müftüsü Dr. Mehmet Reşat Şavlı’nın Dua’sı program tamamlandı.

8 YILDIR KOCAELİ’DE YAPILIYOR

Programda konuşma yapan Kocaeli Erzurum Dernekler Federasyonu Başkanı Tekin Dursun, 1001 hatim geleneğinin bugüne kadar gelmesinde emeği olan herkese teşekkür ederken, programın 8 yıldır Kocaeli’de vücut bulmasını sağlayan federasyon yöneticilerine, dernek başkanlarına ve hemşerilerine teşekkür etti. Ayrıca bir sonraki yılın hatimlerine de bugünden itibaren başlanacağını belirten Dursun, bu yıl okuttuğumuz 15091 hatmi şerifi bir sonraki yıl biraz daha artırarak daha fazla kişinin okumasını sağlamamız gerektiğini vurguladı.
 

GELENEĞE SAHİP ÇIKALIM

Kocaeli’de bulunan tüm vatandaşlarımızın bu geleneğe sahip çıkmalarını ve ülkemizin son günlerde deprem ve sel felaketlerden geçtiğine dikkat çekerek, bu geleneğin başlamasının nedeniyle örtüştüğünü ve dolayısıyla daha fazla kişinin hatiimler okumasını sağlamalıyız diye belirtti. Dursun son olarak Müslümanlar olarak Kuran’a sımsıkı sarılmalıyız ve onun gösterdiği şekilde yaşamalıyız diye belirtti. Programın ardından vatandaşlara lokma ve mevlid şekeri ikram edildi.
 

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.