Çayırovalı Öğrencilerden Büyük Başarı

Yapı ve Kredi Bankası Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri Türkiye Aşçılar ve Şefler Federasyonu (TAŞFED) tarafından bu yıl 20.si organize edilen ve 30 ülkeden bin 500 yarışmacının 78 farklı kategoride yarıştığı Uluslararası...

Çayırova Yayın: 17 Aralık 2023 - Pazar - Güncelleme: 17.12.2023 21:01:00
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

13-16 Aralık 2023 tarihlerinde Türkiye Aşçılar ve Şefler Federasyonu (TAŞFED) tarafından bu yıl 20.si organize edilen ve 30 ülkeden bin 500 yarışmacının 78 farklı kategoride yarıştığı Uluslararası İstanbul Mutfak Günlerinde Yapı ve Kredi Bankası Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi büyük başarı elde etti. Türkiye’nin en büyük gastronomi yarışması ve festivali olan, ‘Dünyanın Lezzeti Burada’ sloganı ile Dünya Aşçılar Birliği (WACS) tarafından ‘kıtalar arası’ unvanı alan Uluslararası İstanbul Mutfak Günlerinde öğrenciler 6 altın, 1 bronz madalya kazanarak büyük bir başarıya imza attı.

 

İsveç, Almanya, İspanya, Fas, Cezayir, Makedonya gibi 30 farklı ülkeden 78 farklı kategoride bin 500 yarışmacı ve 70 özel jürinin katılımıyla Tuzla’da yapılan yarışmaya, Yapı ve Kredi Bankası Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 11. sınıf öğrencilerileri Satı Nehir Gürenç, İrem Bayrak, Dilara Çobanoğlu, Şevval Albayrak; 12. sınıf öğrencileri Bedia Sincer, Tuana Gökdemir, İlkbal Erdağ, Zeynep Asu Köse katılım sağladı. Birbirinden lezzetli ve görsel zenginliği olan yemeklerle (incir Tatlısı, Köz Patlıcan Çorbası, Tarhana Kıtırlı Tavuk Sarma, Kuşkonmaz Çorbası, Ekş Soslu Nevzine Tatlısı, Mantar ve Hardal Soslu Flemingon ve Harmony Lambs) ödül kazanan öğrencileri ve onları yarışmaya hazırlayan Yiyecek İçecek öğretmenler Enes Atlıhan, Ümit Elen, Fatih Kürşat Negüzel ve Ayşe Hümeyra Gökçe oldu.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.