O Seminer Gebze’de Gerçekleştirildi

Özel Sektör Ar-Ge Ve Yenilik Destekleri Konulu Seminer Gebze TÜBİTAK'ta gerçekleştirildi.

Gebze Yayın: 14 Aralık 2023 - Perşembe - Güncelleme: 14.12.2023 14:26:00
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

TÜBİTAK TEYDEB Başkanlığımızın destekleri ve TOBB TÜRKİYE Yazılım Meclisi işbirliği ile; Gebze Ticaret Odamız nezdinde 19. ve 41. Meslek Komitelerimizin organizasyonu üstlendiği, TOBB Türkiye Yazılım Meclis Başkanı Ertan Barut ve TÜBİTAK TEYDEB Başkan Yardımcısı Dr. Hasan Selçuk Selek’in, Özel Sektör AR-GE ve Yenilik Destekleri konulu programa Yönetim Kurulu Başkanımız Abdurrahman ASLANTAŞ, Gebze Kaymakamı Mehmet Ali ÖZYİĞİT, TÜBİTAK Ulusal Metroloji Enstitüsü (UME) Müdürü Doç. Dr. Mustafa ÇETİNTAŞ, GOSB Teknopark A.Ş. Genel Müdürü Prof. Dr. Murat ÇEMBERCİ, GTÜ Teknopark A.Ş. Genel Müdürü Yusuf ÇALIK, GTÜ Teknoloji Transfer Ofisi A.Ş. Genel Müdürü Önder BAŞKAYA, TÜBİTAK Marmara Teknokent ve Bilişim Vadisi yetkilileri, Yönetim Kurulu Üyelerimiz ve sektör temsilcilerimizin katılımı ile TÜBİTAK UME Konferans salonunda Bilişim sektörü adına çok verimli bir program gerçekleştirdik.

 

 

Sanayide yatırımların hızlandırılması ve ekonomik gelişmenin sağlanmasının teşvik politikalarının en temel amacı olduğunun altını çizen Yönetim Kurulu Başkanımız Abdurrahman Aslantaş, devletimizin verdiği teşviklerden haberdar olmak ve bu teşvikler aracılığı ile yatırımlarımızı arttırmak, ürettiklerimizi ihraç etmek amacıyla düzenlenen toplantının bölgemize katma değer sağlayacak şekilde sonuçlanması temennisinde bulundu.

Toplantı TÜBİTAK TEYDEB Ar-Ge Projeleri Destekleme Programları kapsamında, desteklerden faydalanmaya hak kazanan firmalara teşekkür belgelerinin verilmesi ile son buldu. Meslek komitesi adına konuşma yapan üyemiz Salih KÜKREK, Gebze Ticaret Odası’nın YAZILIM (62.01) sektörüne özel meslek komitesi kuran ilk oda olduğunu ve Gebze’nin en fazla Ar-Ge projesi yapan ilk 5 bölge arasında yer aldığını ifade etti.

Program kapsamında TÜBİTAK Marmara Teknokent Kuluçka Merkezi ve Bilişim Vadisi 42 Okulları ziyaret edildi.

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.