Çayırova Millet Bahçesi tam gaz ilerliyor

Kocaeli Büyükşehir, Çayırova’da projelendirdiği Milet Bahçesi’nde hızlı bir ilerleme kaydediyor. 70 bin metrekare büyüklüğündeki proje, Çayırovalıları bir araya getirecek.

Çayırova Yayın: 31 Temmuz 2023 - Pazartesi - Güncelleme: 31.07.2023 11:16:00
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

Kent genelinde inşa ettiği millet bahçelerine bir yenisini Çayırova’da ekleyen Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, ilçeye değer katacak projelerine son sürat devam ediyor. Kısa bir süre önce Çayırova Cumhuriyet Mahallesi’ne 33 bin metrekare büyüklüğünde dev bir park kazandıran Büyükşehir şimdi de Çayırova Millet Bahçesi için yoğun bir mesai harcıyor.  Çayırovalıların doğayla iç içe huzurlu vakitler geçireceği Millet Bahçesi, 70 bin metrekare alanda hizmet verecek.

 

ÇAYIROVALILARIN BULUŞMA NOKTASI

Akse Mahallesi’nde yapımı süren millet bahçesi, Çayırova’da yaşayan vatandaşların buluşma noktası olacak. Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı’nın gözetiminde devam eden çalışmalarda işin ilerleme oranı yüzde 40’a ulaştı. Bu bağlamda kıraathane ve mescit binasının kaba inşaatını tamamlayan ekipler, son yıllarda paten tutkunu gençlerin eğlenerek vakit geçirdiği skate parkın da (kay kay pisti) montajını bitirdi.

 

TAŞ DUVAR İMALATI YÜZDE 90 TAMAM

Hummalı bir çalışmanın yürütüldüğü Çayırova Millet Bahçesi projesinde diğer imalatlarda hızlı bir şekilde gerçekleşiyor. Taş duvar imalatında yüzde 90 seviyesine gelen yüklenici firma, kafeterya binasının kaba inşaatını ise tamamlayıp duvar imalatına geçti.

 

 

HIZLI BİR İLERLEME KAYDEDİLİYOR

Futbol sahasının temel betonlarını atan ekipler, büfe ve spor tesisi binasının kaba inşaatını tamamladı ve tesisat döşemesine geçti. Perde beton imalatına başlayan ve bunun yanı sıra oyun gruplarının yer aldığı alanın yüzde 80 beton dökme işlemini tamamlayan Büyükşehir, Çayırova Millet Bahçesi’ni en yakın zamanda vatandaşın hizmetine sunmayı planlıyor.

 

ÇAYIROVA MİLLET BAHÇESİ’NDE NELER OLACAK?

Çayırova’nın çehresini değiştirecek olan Millet Bahçesi projesinde

125 metrekare giriş meydanı, 2 bin metre yürüyüş yolu, 700 metre bisiklet yolu, bin 740 metrekare çocuk oyun alanları, bin 200 metrekare kaykay pisti, 250 metrekare gül bahçesi, 2 bin metrekare piknik alanı, 55 bin metrekare yeşil alan, fitness alanı, futbol ve basketbol sahaları yer alacak. 

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.