Koşukavak Bulgaristan’da 1. lige yükseldi

Bulgaristan’ın Kırcaali ilinde Arda’dan sonraki en eski futbol kulübü olan Koşukavak, 2. Lig’i üçüncü sırada bitirmeyi başardı. Türk futbolcuların da top koşturduğu Koşukavak, statü gereği Bulgaristan 1. Ligi’ne çıkmaya hak kazandı.

Spor Yayın: 06 Haziran 2023 - Salı - Güncelleme: 06.06.2023 22:14:00
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Sporda hem ülkemizi hem de Kocaeli’yi sevindiren haber Bulgaristan’dan geldi. 1925 yılında kurulan ve Türk futbolcuların da top koşturduğu Koşukavak Spor Kulübü yani Krumovgrad, Bulgaristan 2. Ligi’ni üçüncü sırada bitirdi. 1. Lig’deki CSKA Sofya’nın pilot takımı olan CSKA 1948 II, şampiyonluk ipini göğüsledi. Ancak Bulgaristan Futbol Federasyonu kurallarına göre pilot takımların 1. Lig’de boy göstermesi mümkün değil. Bu nedenle Koşukavak Spor Kulübü, 3. olmasına rağmen Bulgaristan 1. Ligi’ne yükselmeye hak kazandı.

 

KIRCAALİ DERBİSİ İZLEYECEKLER

Türklerin yoğun olarak yaşadığı Kırcaali ilinde Arda’dan sonraki en eski futbol kulübü olan Koşukavak Spor Kulübü’nde, Ahmet Osman, Cüneyt Yaşar ve Oktay Şenol Hüseyin de top koşturuyor. Ahmet Osman, 2. ligin gol kralı da olarak Koşukavak’ı ikinci kez sevindirdi. Türk futbolseverler, önümüzdeki yıl Bulgaristan 1. Ligi’nde Kırcaali derbisine tanıklık edecek. Çünkü Arda Spor Kulübü de 1. Lig’de oynuyor. Koşukavak’ın da çıkmasıyla birlikte Kırcaali’nin 1. Lig’de temsil edildiği takım sayısı 2’ye yükselmiş oldu.

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.