'Merkez' Kararını Açıkladı!

Merkez Bankası politika faizini beklentiler dahilinde 500 baz puan artırarak yüzde 30'a yükseltti.

Ekonomi Yayın: 21 Eylül 2023 - Perşembe - Güncelleme: 21.09.2023 14:34:00
Editör -
Okuma Süresi: 56 sn.
Google News

ANKARA (İGFA) - Para Politikası Kurulu, enflasyonun Temmuz ve Ağustos aylarında öngörülenin üzerinde gerçekleştiğini vurguladı.

Kurul, enflasyonun TCMB Enflasyon Raporu'ndaki tahmin aralığınının üst sınırına yakın seyredeceğini işaret ettiğini belirterek, enflasyonun çıpalanması ve fiyatlama davranışındaki bozulmanın kontrol altına alınması için sıkılaştırmaya devam edeceğini açıkladı.

https://twitter.com/Merkez_Bankasi/status/1704812864672780584

Türk Lirası'nın cazibesinin artırılması yolunda devam edeceklerini belirten PPK metninde "Sadeleşme süreci, etki analizleri dikkate alınarak kademeli olarak devam edecektir. Bu kapsamda, Türk lirası mevduat payının artırılmasına yönelik düzenlemeler parasal aktarım mekanizmasını güçlendirmektedir." denildi.

Metinde ücret artışları ile vergi düzenlemelerinin enflasyona büyük ölçüde yansıdığı ve aylık enflasyonun ana eğiliminde düşüşün başlayacağı değerlendirilmesi yapıldı.

Buna göre Para Politikası Kurulu, enflasyonun çıpalanması ve fiyatlama davranışındaki bozulmanın kontrol altına alınması için sıkılaştırmaya devam edeceğini belirtildi.

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.