Evlilik Planları Yapanlar Krediyi Bekliyor

Evlilik planı yapanlar, Aile ve Gençlik Fonu’nun yeni yılla birlikte devreye girmesini bekliyor. Evlenecek çiftlerin önünde ev eşyalarından düğün organizasyonuna kadar oldukça kabarık bir harcama listesi bulunuyor.

Yaşam Yayın: 26 Ocak 2024 - Cuma - Güncelleme: 26.01.2024 10:32:00
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

İSTANBUL (İGFA) - Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından başvuru sürecine dair hazırlıkların tamamlandığı açıklanan fon ile evlenecek çiftlere 48 ay vadeli, 2 yılı geri ödemesiz, 150 bin lira kredi desteği sunulması bekleniyor.

Türkiye İstatistik Kurumu (TUİK) verilerine göre evlenen çiftlerin sayısı 2021 yılında 563 bin 140 iken, 2022 yılında 574 bin 358 oldu. Bin nüfus başına düşen evlenme sayısını ifade eden kaba evlenme hızı 2022 yılında binde 6,76 olarak gerçekleşti. Buna göre 2024 yılında da ortalama 550 bin çiftin hayatlarını birleştireceği düşünülüyor.

Elinde yeterli bütçesi bulunmayan çiftlerin bir kısmı ailelerinden destek alırken, bir kısmı da bankalardan evlilik kredisi kullanmayı tercih ediyor.

olayinkolayi.com isimli dijital platform, hayatlarını birleştirmek isteyenlere bu aşamada önemli bir tasarruf imkanı sunuyor.  Söz konusu fon üzerinden ya da bankalardan evlilik kredisi kullanan çiftler, dilerlerse kredilerinin güvencesi Kredi Hayat Sigortalarını olayinkolayi.com üzerinden yüzde 40’a varan indirimli fiyatlarla satın alabiliyor.

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.