DDM: Doğal Gazda Yüzde 224 değil, Ortalama Yüzde 1 Artış Oldu

İletişim Başkanlığı bünyesindeki Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, doğal gaza yüzde 224 zam geldi iddialarını doğru olmadığını açıkladı.

Gündem Yayın: 16 Temmuz 2023 - Pazar - Güncelleme: 16.07.2023 18:33:00
Editör -
Okuma Süresi: 58 sn.
Google News

ANKARA (İGFA) - Çeşitli sosyal medya hesaplarında “Doğal gaza yüzde 224 zam geldi” iddiasının doğruyu yansıtmadığını belirten İletişim Başkanlığı, konuya ilişkin doğru haberi Dezenformasyonla Mücadele Merkezi aracılığıyla gerçekleştirdi.

Konutlarda kullanılan doğal gaz fiyatında yüzde 224 değil, ortalama yüzde 1 artış yaşandığını açıklayan Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, "Bu oran sanayide kullanılan doğal gazda ise yaklaşık yüzde 0,5’e  tekabül etmektedir" dedi.

iletişim Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Doğal gazda metreküp başıan ÖTV 0,0747 lira olarak güncellenmiştir. Bu da KDV etkisiyle birlikte metreküp fiyatında yaklaşık 6 kuruluşluk bir artış anlamına gelmektedir. Öte yandan, Avrupa'da doğal gaz faturalarındaki vergi yükü ortalama 36 düzeyindeyken, bu oran Türkiye'de KDV ve ÖTV artışlarıyla birlikte yüzde 18 seviyesine yaklaşmıştır. Bu nedenlerle söz konusu iddialar gerçeği yansıtmamaktadır" ifadelerini kullandı.

 

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.