WhatsApp'a HD Fotoğraf Özelliği

Artık WhatsApp üzerinden gönderilen fotoğrafların görüntü kaliteleri seçilebilecek. Bundan böyle fotoğrafların kalitesi düşmeyecek.

Yaşam Yayın: 19 Ağustos 2023 - Cumartesi - Güncelleme: 19.08.2023 09:30:00
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

 

İSTANBUL (İGFA) - WhatsApp aracılığıyla gönderilen fotoğrafın kalitesi sık sık sıkıştırılıyor ve bu nedenle de fotoğraflar, orijinal kalitede karşı tarafa ulaşmıyordu.

Uygulama, daha hızlı dosya aktarımları için görüntü kalitesini varsayılan olarak yaklaşık yüzde 70 oranında düşürüyordu.

Ensonhaber'in aktardığı habere göre Meta'nın sahibi Mark Zuckerberg, Instagram üzerinden Meta kanalında bir duyuru yayınladı. Söz konusu duyuruya göre artık WhatsApp üzerinden gönderilen fotoğrafların görüntü kaliteleri seçilebilecek. Böylelikle görüntüde herhangi bir kalite kaybı yaşanmayacağı ifade edildi.

WhatsApp'in son sürümüne sahip olan herkes bu özellikten faydalanabileceği kaydedildi.

WhatsApp'ta fotoğraf göndermeye çalışırken, ekranın üst kısmında yeni bir "HD" seçeneği yer alacak.

Buna dokunan kullanıcılar, fotoğrafın standart kalitede mi yoksa HD kalitede mi gönderileceğini seçecek.

HD kalitede gönderilen fotoğraflar, sohbet ekranında HD kalitede olduğunu gösteren bir etikete sahip olacak. Yeni özelliğin kademeli olarak tüm kullanıcılara sunulması bekleniyor.

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.